SKI-VM I NORGE: – Trondheim er ett nytt steg nærmere

Trondheim arrangerte ski-VM i 1997 sist. Den formelle avgjørelsen faller i forbindelse med FIS-kongressen.

Tips en venn  Skriv ut

Presenterte VM-søknaden

Trondheim 2025 presenterte søknaden for ledelsen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) under høstmøtet i Zürich onsdag.

Det var Erik Røste (skipresident), Terje Lund (arrangementssjef), Rita Ottervik (ordfører), Morten Wolden (rådmann), Ola By Rise (kommunaldirektør) og Guri Knotten Hetland (prosjektleder) som presenterte søknaden om retten til å arrangere VM i nordiske grener i Trondheim 2025.

– I dag brukte vi mest tid på utbyggingen i Granåsen og Trondheim kommunes satsing på klima og bærekraft, og hva dette vil bety for VM i Trondheim i 2025. Det var stor interesse for dette, og inspeksjonsgruppen var imponert over hva Trondheim kommune gjør på dette området.

– Det er spennende at FIS så tydelig gir utrykk for at de ønsker å jobbe sammen med VM arrangøren i 2025 om å gjennomføre et miljøvennlig og klimanøytralt VM, sier skipresident Erik Røste.

Trondheim arrangerte ski-VM i 1997 sist. Den formelle avgjørelsen faller i forbindelse med FIS-kongressen i Royal Cliff i Thailand i torsdag 21. mai 2020.

– Trondheim er ett nytt steg nærmere VM på ski i 2025 gjennom dagens presentasjon av søknaden i FIS sin ekspertkomite. Søknaden ble positivt tatt imot, og særlig satsing på bærekraft ble lagt merke til.

– Vi har orientert om utbyggingen som er i gang, og planene videre for utviklinga i Granåsen, sier ordfører i Trondheim Rita Ottervik.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse