-->

Skiforbundet prioriterer Skandinavisk Cup

Sammenlignet med tidligere år sender skiforbundet denne sesongen flere løpere på sin regning til Skandinavisk Cup.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
- Vi ønsker å oppgradere konkurransetilbudet for de nest beste løperne. Vi tror det er bedre at løperne som ligger litt under de beste er med og kjemper om topplasseringer i Skandinavisk Cup, enn at de ender et stykke ned på lista i verdenscupen. Det er bedre å gå steg for steg, mener sportssjef Bjørnar Håkensmoen.

Dette mener landslagsledelsen ut fra tidligere erfaringer er bedre for løperne selv også. De har også i tankene de tre verdenscupplassene suksess i Skandinavisk Cup gir. De tre beste sammenlagt får gå verdenscup i mars.

- Dette er viktig for oss og for løpernes utvikling. Nå er det opp til løperne å bevise at de er gode nok, sier Håkensmoen.

Til Scandinavisk cup kommende helg i Sverige sender han sju herreløpere og fire dameløpere på forbundets regning til åpningsrennene i den Skandinaviske Cupen. Forrige sesong ble det sendt tre av hvert kjønn. Rennene går i Østersund 13-14 desember. Det er med andre ord ikke for å spare penger at landslagsledelsen ikke fylte opp kvoten med løpere til helgens fellesstart i verdenscupen på kvinnesiden.

- Vi bruker i stedet mer penger på Skandinavisk Cup, så det økonomiske er ikke det avgjørende i den vurdering. Det er en sportslig vurdering vi har gjort. Dette er en plan Morten Aa Djupvik, de øvrige landslagstrenerne og jeg har lagt, forteller Håkensmoen.

Djupvik er treneren som har ansvaret for det norske laget på Skandinavisk Cup.

Etter jul er det Skandinavisk Cup i Valkeakoski i Finland 17-18 januar og i Hommelvik 12-13 februar. Håkensmoen håper han kan sende mange løpere også til Finland.

- Rennene i Sverige går på årets budsjett. Hva vi får ut av neste års budsjett vet vi ikke helt enda, men vi vil vurdere å sende flere enn tre løpere i hver klasse også til Finland, sier Håkensmoen.

I uttaket til Skandinavisk Cup prioriterer landslagsledelsen yngre løpere, i tillegg til de som ikke får gå verdenscup. Håkensmoen viser også til verdenscuputtakene som har vært hittil, hvor en større andel yngre løpere har fått prøvd seg.

- Vi må følge opp det valget vi tok i vår, da vi valgte å ta med mange unge løpere på landslagene. Så sant de yngre viser resultater får dem sjansen, sier Håkensmoen.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut