www.langrenn.com

NOEN RESULTATER: Nonskollen Opp| Follaheiløpet| Stadionmila| Skeikampen Rundt| BLINK Søn: Stafett - Classics Team Challenge| Lør: Kvinner 10 km| Menn 15 km| SS Kvinner| SS Menn| Fre: Kvinner| Menn| SS Kvinner| SS Menn| Tor: Lysebotn Opp| RES ALLE ANDRE KONK

Skiforbundet prioriterer Skandinavisk Cup

Sammenlignet med tidligere år sender skiforbundet denne sesongen flere løpere på sin regning til Skandinavisk Cup.
Tips en venn  Skriv ut
07.12.2003 - Jann Post

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
- Vi ønsker å oppgradere konkurransetilbudet for de nest beste løperne. Vi tror det er bedre at løperne som ligger litt under de beste er med og kjemper om topplasseringer i Skandinavisk Cup, enn at de ender et stykke ned på lista i verdenscupen. Det er bedre å gå steg for steg, mener sportssjef Bjørnar Håkensmoen.

Dette mener landslagsledelsen ut fra tidligere erfaringer er bedre for løperne selv også. De har også i tankene de tre verdenscupplassene suksess i Skandinavisk Cup gir. De tre beste sammenlagt får gå verdenscup i mars.

- Dette er viktig for oss og for løpernes utvikling. Nå er det opp til løperne å bevise at de er gode nok, sier Håkensmoen.

Til Scandinavisk cup kommende helg i Sverige sender han sju herreløpere og fire dameløpere på forbundets regning til åpningsrennene i den Skandinaviske Cupen. Forrige sesong ble det sendt tre av hvert kjønn. Rennene går i Østersund 13-14 desember. Det er med andre ord ikke for å spare penger at landslagsledelsen ikke fylte opp kvoten med løpere til helgens fellesstart i verdenscupen på kvinnesiden.

- Vi bruker i stedet mer penger på Skandinavisk Cup, så det økonomiske er ikke det avgjørende i den vurdering. Det er en sportslig vurdering vi har gjort. Dette er en plan Morten Aa Djupvik, de øvrige landslagstrenerne og jeg har lagt, forteller Håkensmoen.

Djupvik er treneren som har ansvaret for det norske laget på Skandinavisk Cup.

Etter jul er det Skandinavisk Cup i Valkeakoski i Finland 17-18 januar og i Hommelvik 12-13 februar. Håkensmoen håper han kan sende mange løpere også til Finland.

- Rennene i Sverige går på årets budsjett. Hva vi får ut av neste års budsjett vet vi ikke helt enda, men vi vil vurdere å sende flere enn tre løpere i hver klasse også til Finland, sier Håkensmoen.

I uttaket til Skandinavisk Cup prioriterer landslagsledelsen yngre løpere, i tillegg til de som ikke får gå verdenscup. Håkensmoen viser også til verdenscuputtakene som har vært hittil, hvor en større andel yngre løpere har fått prøvd seg.

- Vi må følge opp det valget vi tok i vår, da vi valgte å ta med mange unge løpere på landslagene. Så sant de yngre viser resultater får dem sjansen, sier Håkensmoen.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


Artikkelen er fra 2003. Bildet viser derimot at Team United Bakeries-løperen Johan Kjølstad går i mål til seier i König Ludwig Lauf 2014. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Disiplinert liv for menig Kjølstad

Ingen grunn til bekymring

Redaktørens kommentar

Uttak til Falun og Otepää

Martin Koukal brøt av armen

Status ved årsskifte

Jan_e_lite_100x152

Jan Egil snuser på verdenseliten

Svartedal nr. 2

Södergren svensk mester

Elin Ek vant jaktstarten i Sverige

Jørgen Aukland

Aukland på seiersjakt i Kina

Södergren leder klart

Anna Dahlberg leder

Myllylä sprakk i Finland?!

Hviler seg i form

hofstad close (ad)_150x141

Formen som forsvant med sykdom

Kavalkade 2003

Langrenn.com gir deg ett tilbakeblikk på langrennsåret 2003

j_aukland

Aukland seier i Hurdal

Åsenrennet 2003

Oppgjør med doping-fundamentalistene

Leserinnlegg

Kavalkade 2003

Langrenn.com gir deg et tilbakeblikk på langrennsåret 2003.