Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
John Kristian Dahl. Foto: Privat.

John Kristian Dahl. Foto: Privat.

Skifter ut Sprintgutta med Team Skigo

Fra kort til langt

John Kristian Dahl har gitt oss mange flotte øyeblikk som sprinter, senest i Drammen i år, men nå er den reisen ved endestasjonen. - Jeg kommer ikke til å satse sprint lenger, den tid er forbi, sier landslagsmannen til Langrenn.com, men 32-åringen parkerer definitivt ikke skiene av den grunn.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Det har nærmest blitt tradisjon at Langrenn.com hver vår forteller om supersprintere som går fra de ekstra korte til de ekstra lange løp;

* 5. mai 2011 - Vinker farvel til sprinterne (Børre Næss ble Team NPRO-løper).
* 21. april 2012 - Johan Kjølstad bytter spor (gikk inn i Team Skigo).

Og i dag, 8. april, lyder overskriften "Skifter ut Sprintgutta med Team Skigo", og hovedpersonen denne gangen - det er John Kristian Dahl.

- Nå er det slutt!?

- Mulig jeg slenger meg med på sprint på steder som Beito og i NM, men da blir det bare for gøy, smiler John Kristian når Langrenn.com er i kontakt med ham.

- Jeg kommer ikke til å satse sprint lenger, den tid er forbi.

Innholdsrik karriere
En titt i statistikkene fra det Internasjonale Skiforbundet forteller om 104 individuelle verdenscupstarter og 9 turer opp på seierspallen.

- Hva har vært høydepunktet?

- Det er verdenscupseieren fra Davos i 2009, svarer Dahl.

Denne seieren resulterte i en hyggelig limerick fra Nordigarden, publisert her på nettstedet i sin tid;

Frelseren fra nord
Da vi tapte en sprint, var den gal,
men i går var den atter normal.
Da var gutta tilbake,
en seier sku smake
og den gikk til John Kristian Dahl.

Davos-triumfen kom på tampen av 2009 og dette er som man ser noen år siden, men vi skal ikke spole kalenderen lenger enn til 13. mars i år før vi finner en annen, nesten like stor, prikk over i'en.

I verdenscupen i Drammen for noen små uker siden ble det nemlig 4. plass i sprintfinalen. Kun slått av navnene Northug, Poltoranin og Kriukov.

Blant Sprintgutta som måtte se seg slått av Strindheim-løperen, som opprinnelig er fra Kirkenes, denne mars-dagen, var kjente navn som Pølsa Pettersen og Brandsdal.

Sterk i lange løp
John Kristian Dahl fikk ikke med seg NM 5-mila på lørdag. Dette henger sammen med at formen ikke har vært helt optimal gjennom påskehøytiden.

Men om kroppen hadde vært pigg og han hadde akslet startnummer skal vi ikke se bort i fra at Dahl hadde vært med og preget rennet.

På Fauske forrige vinter ble han nemlig nummer 4, etter Johnsrud Sundby, Rønning og Brandsdal, på denne lengste NM-distansen.

John Kristian Dahl - Frelseren fra nord - er som man forstår også god i de lange løp. I år har vi i så måte fått flere sannhetsvitner i den retning:

* Under "VM i langløp" - det 90 km lange Vasaloppet første søndagen i mars - gikk han i mål på tiden 3:52:06 og ble med det nummer 7. Den sterke Vasa-plasseringen kom i en gjesteopptreden for det norske langløpslaget Team NPRO.

* Nærmere påske innkasserte Dahl seieren i Flyktningerennet over 44 kilometer. Aukland-gutta, Brink, Tynell og Rezac var ikke med der, men et stort og sterkt knippe av våre nest beste distanseløpere var blant utfordrerne på turen mellom Gäddede og Nordli.

Glede i Team Skigo
Som man skjønner er ikke Team Skigo's nyervervelse noen hvilken som helst løper. Med egenskaper både som sprinter og som milsluker, samt med tilhold i Trondheim, glir han rett inn i langløplagets struktur.

For med en trønder-stall (fra Trøndelag eller bosatt i Trøndelag) som i vinter har bestått av Johan Kjølstad, Tore Bjørseth Berdal, Frode Jermstad, Anders Högberg og Chris Jespersen passer det som hånd i hanske med enda en sterk Trondheim-boer i teamet.

- Hva tenker dere om å få John Kristian Dahl med på Skigo-laget?

- John Kristian har vært på noen treninger sammen med gutta i Team Skigo i vinter, og han har vært fornøyd med det han har sett både av kvalitet på treninger og av støtteapparatet, sier Henrik H. Kvissel.

- Han har hatt noen fine år som sprinter, men endrer nå fokus til å satse på langløp. Det passer fint også for oss i Skigo, smiler Henrik.

Grunnlaget er lagt
- Dette var Team Skigos første sesong. Hva tenker du om den?

- Totalt sett var den vel sånn midt på treet. Vi har hatt en del veldig gode øyeblikk, som for eksempel seieren til Chris (Jespersen) på Beitostølen i sesongåpningen.

- Vi er nå i en periode hvor vi evaluerer sesongen vi har vært gjennom og samtidig løfter vi blikket fremover. Foreløpig kan vi vel oppsummere med at det i vår første sesong som lag er bygget et fundament og et springbrett for videre satsing på Team Skigo, forklarer Henrik H. Kvissel avslutningsvis.

Og da kan jo Langrenn.com for egen regning legge til helt på tampen at John Kristian Dahl som nevnt ble nummer 7 i Vasaloppet. På plassen bak finner Johan Kjølstad.

De begge har fartstid som supersprintere og neste sesong er de blant parhestene i langløpslaget Team Skigo - se opp!

---

Se også
Frelseren har alltid med fiskestanga
Team Skigo's hjemmeside


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Aleksandr Bolsjunov etter seieren i Tour de Ski i vinter. Nå spørs det hvordan OL-sesongen blir for den russiske skistjernen, som har slitt med helsa siden juni. Foto: Morten Sætha

Mer trøbbel for Bolsjunov

Ny operasjon for den russiske langrennsstjernen, har slitt med helsa siden juni.

Oppdal_800x600

Skipropaganda fra Oppdal

Påskeføre i oktober.

Årets ildsjeler 2021: Tove Nyborg, Jan Erik Reinås, Odd Martinsen, Øistein Formo og Erik Christoffersen. Foto: NSF

Disse er kåret til årets langrennsklubber og ildsjeler

Odd «Stafett-Martin» Martinsen en av ti prisvinnere hedret på NSFs høstmøte

Annonse