-->
Illustrasjonsbilde. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Illustrasjonsbilde. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Skijentene ble hørt - Nå blir det endringer i Holmenkollen: – Dette er noe de har ønsket seg i lengre tid

– Endelig!, lyder det fra Therese Johaug i sakens anledning.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Neste år skal Therese Johaug og resten av skijentene få boltre seg i de tøffe Kollen-løypene på lørdag, mens herrene går 5-mil på søndag.

– Dette er noe langrennsjentene har ønsket seg i lengre tid. Vi synes dette er et positivt løft både for skisporten og arrangementet, og håper publikum også ønsker dette velkommen, sier daglig leder i arrangørselskapet Holmenkollen Skifestival AS, Kristin Vestgren Sæterøy.

Fra og med neste år skal nemlig 5-mila for herrer og 3-mila for kvinner veksle på å gå på lørdag og søndag. Det vil si at jentene går 3-mil på Holmenkoll-lørdagen 7. mars 2020. Allerede i dag blir billettene til arrangementet lagt ut for salg.

Åge Skinstad, Norges representant i verdenscupkomiteen i det Internasjonale Skiforbundet (FIS) mener den nye Kollen-løsningen bidrar positivt til arrangementet:

– De siste årene har Kollen-lørdagen blitt den mest populære dagen. Det er klart at jentene også skal få oppleve folkefesten på lik linje med gutta. Ettersom de skal veksle på å gå på lørdagen annethvert år, blir dette en god og rettferdig løsning, sier Skinstad.

– Vi har sett frem til dette lenge
Endringen ble først vedtatt høsten 2018, men det ble da bestemt at den ikke skulle gjelde før i 19/20-sesongen. Langrennsjentene selv ser frem til neste års folkefest. 

– Endelig! Nå skal vi jentene gå på lørdag på Skifest neste år, og jeg gleder meg vanvittig mye. Dette er en dag jeg har sett frem til lenge. Nå er det bare å forberede seg så godt vi kan, og legge godt grunnlag til 3-mila i Kollen, sier Therese Johaug.

Også lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg ser frem til en ny opplevelse i Holmenkollen. 

– Dette er noe vi har gledet oss til lenge, nemlig det å kjenne på den Kollen-stemninga som er på lørdagen, sier Flugstad Østberg.

Skifest & RAW AIR i Holmenkollen

  • Arrangeres 6. – 8. mars 2020
  • Omfatter 3- og 5-mil i langrenn, kombinert hopp og langrenn, samt RAW AIR-turneringen i hopp for menn og kvinner
  • Det er arrangørselskapet Holmenkollen Skifestival AS som organiserer verdenscuparrangementet. De arrangerer også verdenscupfinale i skiskyting, samt rulleskirennet Holmenkollen Skishow.
  • Les mer her: https://holmenkollenskifestival.no/skifest/

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus