www.langrenn.com

WC Lillehammer: Program| Startlister| Sprint F, prolog: Kvinner| Menn| Finaler: Kvinner| Menn| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Rulleskiprodusenten IDT leverer rulleski til flere landslag og en rekke rulleskirenn, slik som Blink-festivalen i Sandnes. Nå skal disse skiene komme bredden til gode. Foto: BLINK/Atle Mork

Rulleskiprodusenten IDT leverer rulleski til flere landslag og en rekke rulleskirenn, slik som Blink-festivalen i Sandnes. Nå skal disse skiene komme bredden til gode. Foto: BLINK/Atle Mork

Skileverandør lanserer fond: Nå kan du få utstyr

Rulleskiprodusenten IDT har etablert et nytt tilbud for å senke barrieren for å komme i gang med rulleski og gi flere muligheten til å prøve rulleski som trening og mosjon. 

Tips en venn  Skriv ut
09.08.2021 - Ingeborg Scheve
Annonse

Den norske rulleskiprodusenten IDT lanserer nå et rulleskifond for å få flere ut på ski. 

IDTs nye rulleskifond fungerer på den måten at klubber og lag kan søke om å få et antall rulleski fra IDT, slik at de kan låne ut rulleskiutstyr til utøvere som ikke har egne rulleski. 

– Med dette fondet ønsker vi å ta et slag for rekruttering til skisporten ved å gi flere mulighet til å prøve seg på rulleski, og forhåpentligvis bli glad i å gå på ski, sier Morten Iversbakken i IDT til Langrenn. 

Iversbakken ser for seg at et slikt utstyrsfond kan bidra til både rekruttering og økt skiglede på flere måter. 

Med et lager av utlånsutstyr kan for eksempel enda flere yngre løpere få delta på klubbens barmarkstreninger uten å måtte investere i slikt utstyr selv. 

Klubbene kan også bruke utstyr de får fra det nye fondet når de arrangerer rulleskirenn, slik at alle løperne konkurrerer på samme type rulleski og hjultyper, og klubbene er sikret at alle løperne har sikkerhetsmessig forsvarlig utstyr. 

Videre kan rulleski fra IDT-fondet brukes til sommerskiskoler og treningssamlinger, slik at arrangøren kan senke terskelen for hvor mye utstyr som kreves for å kunne delta på slike tilbud. 

SITTER MED STORE LAGER AV NESTEN NYE RULLESKI 
Sirkulærøkonomi og gjenbruk er sentrale konsepter for mer bærekraftig og miljøvennlig produksjon, og det nye rulleskifondet er en måte for IDT Solutions å ta samfunnsansvar på dette området.

Utstyret som vil bli tilgjengelige gjennom IDT-fondet er nemlig rulleski og bindinger som har vært brukt i forbindelse med elitekonkurranser, og rulleski som har vært på låneavtaler med de nasjonale forbundene. 

Alle disse rulleskiene blir nøye gjennomgått med hensyn til sikkerhet når de kommer inn, pusset over og satt til samme stand som nye rulleski, og leveres med garanti som på nye rulleski. Det er disse skiene som nå vil gå inn i det nye rullefondet til IDT. 

– For landslagene er det naturlig å bytte ut rulleski i forbindelse med sommerferien. Siden vi har avtaler med alle de norske landslagene fra junior til senior og paralandslag i skiskyting, langrenn, og kombinert, så får vi da veldig mange rulleskipar tilbake fra skiskytterforbundet og skiforbundet hvert år, sier Iversbakken til Langrenn. 

– Vi har også avtaler om å levere rulleski til mange av de store konkurransene, slik som Oslo Skishow og Blink-festivalen. Der må det også leveres helt nye rulleski hver gang. Disse får vi deretter tilbake, og nå ønsker vi at disse også kan komme bredden til gode, sier han.

SØKE OM UTSTYR FRA IDT-FONDET
Mer informasjon om kriterier for å søke om utstyr fra IDT-fondet, søknadsprosess og hvor mye utstyr klubber, lag og arrangører kan søke om, kommer i løpet av august/september.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Se hele nyhetsarkivet


blog comments powered by Disqus


Annonse


Langrenn.com
Urmas Välbe (til venstre) og Vino Gradof tok hjertelig imot Langrenn.com i den russiske smørertraileren. Foto: Ingeborg Scheve

Bli med inn i den russiske smøretraileren

Smører 150 par ski per renn

Øystein Pettersen

Øystein «Pølsa» Pettersen slipper bok

Thomas Alsgaard blir sportslig leder for Apeks e-sport lag. Her med daglig leder i Apeks Denise Anfinnsen. Foto: Apeks

Thomas Alsgaard bytter beite

I mange år har Pölder Sport hjulpet Vasaløpereren med utstyret. Foto: Vasaloppet

Pölder er din partner mot Vasaloppet

Blant de første startende i Birkebeinerrennet 2016. Foto: Birken/Geir Olsen.

Birken har funnet ny samarbeidspartner

Foto: Brav

Swix flytter hovedkontoret til Lørenskog

Brav åpnet 4-etasjes hovedkontor med fabrikk og godtebutikk vegg-i-vegg med SNØ

Annonse
Langrenn

Ski(d)nytt med Elin og Øyvind - Alle episoder

Skjermbilde (3)

O-Boka 2021

vinnerhjerte mod

Anmeldelse av "Vinnerhjerte, historien om Marit Bjørgen"

I helga er det klart for ny utgave av vintersportmessen Vinterlarm i Valhall Arena i Oslo. Illustrasjonsfoto: Oslo Sportslager

Her finner du vinterens utstyrskupp

Sportsbransjen sliter med leveringsproblemer, men på Vinterlarm er det smekkfult

Illustrasjonsbilde. Foto: Manzoni/NordicFocus.

NQ Sport er ny distributør av MAPLUS skismøring og skipleieprodukter i Norge

Skifamilie. (Venstre). I 1907 ble den da 20 år gamle Marius Eriksen (senior) fra Skien tilkalt av legenden Fritz Huitfeldt i Kristiania for å være modell til fotografiene i Huitfeldts lærebok om skiløping. Her demonstrerer de ploging. Eriksen ble senere far til alpinistene Marius og Stein.

Bokanmeldelse av Thor Gotaas siste bok om brødrene Marius og Stein Eriksen

Hva har Sylvester Stallone, Juan Peron og Håkon Willoch tilfelles?

Skifamilie. (Venstre). I 1907 ble den da 20 år gamle Marius Eriksen (senior) fra Skien tilkalt av legenden Fritz Huitfeldt i Kristiania for å være modell til fotografiene i Huitfeldts lærebok om skiløping. Her demonstrerer de ploging. Eriksen ble senere far til alpinistene Marius og Stein.

Kommer snart: Gotaas med ny bok.

Tilbakekalles: Swix Triac Carbon Classic solgt i 2019, 2020 og 2021. Foto: Brav

Skadet etter rulleskihavari med Swix’ toppmodell

Swix tilbakekaller Triac Carbon Classic

Pat Lam Thorstad (til venstre) og makker Christian Erichsen dobler staben på stav- og rulleskiutvikling hos Swix. Foto: Swix

Swix dobler staben på stav- og rulleskiutvikling

Tar et magadrag på produktutvikling.

Foto: Ingeborg Landsem

Landsem skifabrikk. Et eventyr fra Rindal

Ny bok kommer ut i dag

Anders Aukland med de nye rulleskiene. Foto: Kristine Hellemo/ Larsen Media

Aukland lanserer egen merkevare

Den italienske rulleskiprodusenten CK4 Skiroll lanserte sine første rulleski i august og hadde ansvaret for å levere rulleski til samtlige øvelser under rulleski-VM i Val di Fiemme, som ble arrangert 16. til 19. september. Foto: CK4 Skiroll

Rulleskifiaskoen i VM: – Produsenten har ikke gjort jobben sin

Dette er rulleskiene som ble brukt i katastroferennet under rulleski-VM i helga

2021-09-20 (2)_800x533

Ny podkast om langrenn og kondisjonstrening på tvers av landegrensene

Nye Madshus Redline Skate: Madshus produktutviklere har bygget om flaggskipskoen Redline Skate fra grunnen. Foto: Madshus/Stefano Zatta

Madshus lanserer ny Redline Skate skisko

Se hele nyhetsarkivet