-->
Golf - Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

Golf - Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

Skiløpere gikk til aksjon mot golfklubben

– Dette skjer en uke etter at løypa endelig var funksjonell igjen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

– Skifolket er opprørte etter at løypa på driving rangen på Greverud (golfbane) ble stengt og måkt bort fredag. Det er OAvis.no som skriver dette.

– Dette skjer en uke etter at løypa endelig var funksjonell igjen etter mange uker med mildvær. Skiforeningen produserte snø på spreng for en uke siden og fikk laget en tykk og flott såle som nå hadde hold lenge framover. En uke senere skal nå snøen fjernes igjen. Dette virker helt ubegripelig og er en voldsom energi og ressurssløsing, sier mosjonist Tron Ø. Gifstad.

– Vi er opprørte og oppgitte, og har lenge forsøkt å få stanset dette. Skigruppa mistet mange medlemmer i vinter på grunn av manglende mulighet til å gå på ski. Nå hadde vi endelig mulighet til å trene på ski, og da er det tragisk å se at snøen bare måkes bort, sier Pia K. Halvorsen er leder for Oppegård IL Langrenn til OAvis.no.

Oppegård ligger like sørøst for Oslo, i det som tidligere het Akershus fylke, men etter nyttår er en del av nye Viken.

Som kjent er golfbaner geniale områder for å sette skispor. Plant underlag som krever minimalt med snø, før skilek, trening og konkurranser kan ta til.

Både Skiforeningen og Oppegård IL samarbeider om å skape forhold for langrenn på golfbanen. I vinter har forholdene i lavlandet rundt Oslo, og også andre deler av kystnære steder i Sør-Norge vært krevende med tanke på skiløping.

Derfor har det tidvis vært stor pågang av utøvere også fra andre klubber både i egen kommune, men også fra nabokommuner.

Fortvilelsen var derfor stor når man opplevde at den etterlengtede snøen endelig hadde kommet nå i månedsskiftet februar / mars, for så å like etterpå skulle bli fjernet.

– Det er såååååå mange barn som blir berørt - dette handler ikke om folk som trener til Birken. Det er om fremtiden til skisporten, understreker en av Langrenn.coms lesere rett før helgen.

Golfklubbens ståsted
Daglig leder Frode Valle i Oppegård golfklubb sier til OAvis.no at det i en årrekke har vært kutyme at golfklubben overtar driving rangen mandagen etter Barnas Holmenkolldag på Greverud. 

– Dette har vært praksis, på samme måte som at vi overtar resten av banen etter at Birkebeinerrennet. I år fikk vi spørsmål om snøen kunne ligge et par ekstra dager på driving rangen. Det sa vi ja til. 

– Forstår du frustrasjonen til skiløperne? 

– Ja, men dette går begge veier. I 2018 lå det en halv meter snø på driving rangen og vi lot skiløypa bare være. Da var det en ekstrem vinter og vi åpnet ikke før langt ut i mai. For oss er det av avgjørende betydning å få åpnet driving rangen, noe som gir nødvendige inntekter til golfklubben, sier Frode Valle. 

Stor fortvilelse skapte handling
Frustrasjon og fortvilelse over å bli frarøvet det hvite gullet, ble omgjort til handling. Sist lørdag tok skiløperne i Oppegård affære.

– Lørdag møtte unge og eldre skiløpere opp for å protestere mot måkingen av driving rangen på Greverud, skriver OAvis.no i en ny oppfølgingssak.

Videovinduet viser et par skiløpere som nektet å gi opp

Langrenn.coms leser har oppsummert saken slik:
– Skiforeningen produserer snø på Greverud og Oppegård IL stiller med nattevakter. Vi har snø tidlig - og en vanvittig besøksrate. I år har vi hatt veldig mye folk der, da Drøbak ikke har hatt snø. Og vi har hatt snø tross vind, regn, sol etc. - fordi vi har laget en solid såle.

– Men så dukker en eld-gammel avtale (muntlig) med golfklubben opp - selv om dette er på kommunen sin grunn. Etter Barna sin Holmenkollsøndag skal snøen bort fra drivingen er avtalen. Denne håper og tror vi at vi får gjort noe med nå. For på lørdag tromlet vi sammen til "aksjon" der mange barn kom - og vi fikk ordfører, leder for utvalget for barn og unge i kommunen, media med flere til å komme.

Gir resultater
– Etter det Oppegård Avis (OAvis.no) forstår skal Nordre Follo kommune ha et internt møte om måkingen og avtaler mellom partene på Greverud. Kommunen, som er grunneier, skal ha henstilt Skiforeningen og golfklubben om å vente med å måke mer på driving rangen inntil dette møtet er gjennomført. 

Se også
* Sak 8. mars 2020: – Trist å miste skiløypa
* Sak 6. mars 2020: – Nå hadde vi endelig mulighet til å trene på ski, og da er det tragisk å se at snøen bare måkes bort


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus