PΠvei ned fra Raufjellet og videre ned mot Kvarstadammen

PΠvei ned fra Raufjellet og videre ned mot Kvarstadammen Geir Olsen/Birkebeinerrennet

Skisport mer populært enn før

Mange langrennski under juletreet.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Ferske importtall fra Statistisk sentralbyrå viser at nærmere 230.000 par langrennsski, alpinski eller snøbrett lå under juletreet i år. Det er en økning på nærmere 30 prosent sammenlignet med tall fra i fjor. Og både Skiforeningen og Norges Skiforbund melder om stadig flere medlemmer, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi er inne i en treningsmessig gullalder for skisporten, sier administrerende sjef for Agder og Rogaland skiforbund, Petter Furuseth. Han mener skisporten nå er tilbake på det samme nivået som før Lillehammer-OL, etter flere år med dårlig rekruttering.

– Klubbene er blitt bedre til å rekruttere og til å holde god faglig kvalitet på trenerne, vi har hatt gode vintere de siste årene og i tillegg blir det arrangert flere renn, sier Furuseth.

Medlemsansvarlig i Skiforeningen, Espen Jonhaugen, har også merket at folk mosjonerer mer på ski og har enda en forklaring på hvorfor.

– Jeg tror finanskrisen har en del av æren. Den har gjort folk flinkere til å bruke naturen i nærområdene, tror Jonhaugen.

(©NTB)
 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut