-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser
Logoer for Skistart.com og Outdoorexperten.se.

Logoer for Skistart.com og Outdoorexperten.se.

Skistart.com inngår i storfusjon mellom nettbutikker i Sport og Fritid

Forventer 250 millioner kroner i omsetning i 2019.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Produktnytt

Outdoorexperten och Skistart bildar Nordens största specialistgrupp inom segmentet Sport och Fritid.

Outdoorexperten, experten online inom vandring, löpning samt vintersport och Skistart, Nordens största skidbutik online, bildar tillsammans Nordens största specialistgrupp inom sport och fritidssegmentet. Gruppen blir en klar ledare inom outdoorsegmentet med en förväntad omsättning på över 250 Mkr 2019.

Bolagen kommer att fortsätta sina verksamheter som idag, med tillägget att Johan och Henrik blir en del av Outdoorexpertens ledningsgrupp och Pierre Breznik blir VD för hela gruppen.

”Vi har arbetat hårt de senaste åren med att tydliggöra vår varumärkesprofil, förbättra kundnöjdheten samt stärka vår expertroll både via kundservice, inköp, rådgivning och utformning av vår närvaro online. Vi är väldigt imponerade över vad Skistart har byggt upp, de ligger långt fram när det gäller att ge expertråd och service till sina kunder. Skistart passar därmed perfekt in i vår strategi, att vara den självklara destinationen och experten online. Vi är väldigt glada över att tillsammans med Johan och Henrik få bygga vidare på vår gemensamma vision med fokus på expertis, rådgivning och inspiration” säger Pierre Breznik, VD och Grundare av Outdoorexperten

”Vi är väldigt glada över affären och ser framemot att fortsätta vårt arbete med att få de absolut nöjdaste kunderna. För oss är det oerhört viktigt att vara specialist och inte generalist, vilket vi kommer fortsätta vara i en ännu större skala tillsammans med Outdoorexperten. Tillsammans får vi ytterligare resurser och kan fokusera på att bli ännu bättre på expertis, inspiration, service och produktutbud. Vi är övertygade om att bolagen ihop har en oerhört stark position på marknaden och kan ge service utöver det vanliga till våra kunder” säger Johan Rehnström VD och grundare på Skistart.

Marknaden för outdoorprodukter är värderad till ca 6 Mdr kronor i Norden varav ca 15% är online idag. Intresset för ett aktivt och hälsosammare liv med upplevelser och träning är stark och driver på tillväxten ytterligare. Tillväxten online är prognosticerad att vara fortsatt god under många år framöver samtidigt som försäljningen i fysisk retail minskar. Antalet sportbutiker har mellan 2011 och 2017 minskat med 18% enligt Svensk Handel en trend som bedöms fortsätta de kommande åren.

”Marknaden håller på att förändras och kunderna ställer allt högre krav på något mer än bara en produkt till försäljning. Expertkompetens, relevant produktutbud och snabba leveranser är otroligt viktigt för att vara konkurrenskraftig. Vi är imponerade av Skistart och deras höga nivå av kundservice och kundnöjdhet. De passar perfekt in i Outdoorexpertens strategi att vara Nordens expert online och kundens förstahandsval vid handel av outdoorprodukter” Säger Felix Erhardt Partner eEquity.

Om Outdoorexperten
Outdoorexperten är ett ledande e-handelsbolag inom outdoorsegmentet i norden. Affärsidén bakom Outdoorexperten är att erbjuda utvalda varumärkens produkter, den bästa servicen, samt expertråd och inspiration online. Bolaget grundades 2006 av Pierre Breznik och har sitt säte i Västerås. 2015 tog bolaget in eEquity som delägare och har sedan dess mer än dubblerat sin omsättning. Bolaget omsätter ca 130 Mkr i Norden.

Om Skistart
Skistart är den ledande e-handelsaktören inom längdskidåkning i norden. Bolaget har sedan start haft en egen skidverkstad där alla skidor mäts ut individuellt för att passa varje unik kund och dennes önskemål. Med en spanngaranti och nöjd-kund-garanti och ett noga utvalt sortiment från alla de ledande märkena är Skistart väldigt omtyckta av såväl kunder som leverantörer, något som bland annat kan ses genom att man blivit årets e-handlade inom Sport fyra år i rad via Pricerunner. Utöver Skistart.com så finns även varumärken som klätterspecialisten Climbing247.com och MultiTriathlon.com med i gruppen. Bolaget grundades 2005 av Johan Rehnström och Henrik Lindh och har sitt säte i Älvdalen. Bolaget omsätter ca 70 Mkr i norden.

Om eEquity
eEquity ett ledande Private Equity bolag som investerar i Nordiska Internet och e-handelsbolag. eEquity har investerat i online sektorn sedan 2010 and förvaltar ca SEK 1,8 miljarder i fyra olika fonder med totalt 17 portföljbolag. eEquity investerar primärt i entreprenörsledda tillväxtbolag med potential att bli tydliga marknadsledare. Investerarna bakom eEquity utgörs av Europeiska ledande family offices och institutionella finansiella institutioner. eEquity är grundat av Patrik Hedelin och Magnus Wiberg som båda är erfarna gamla Internetentreprenörer med erfarenhet från bland annat Pricerunner.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


Eldar Rønning med en av sine 6 VM-medaljer fra langrennsløypene. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

RØNNING OM VINNERSKALLEN NORTHUG: – JEG HAR SETT DET SELV. DET ER RÅTT

Eldar setter ord på hva som kjennetegner vinnerskallene

Anders Aukland. Foto: Børre E. Helgerud / Team Ragde Eiendom.

ANDERS AUKLAND: – DET ER IKKE FARLIG Å GÅ TOM

– Før var det sånn at mange trodde de måtte «spise seg opp» til en femmil

Marit Bjørgen ute på trening med Team Ragde Eiendom. Foto: Børre E. Helgerud.

NYTT TRENINGSTILBUD: Bjørgen og Sundby i spissen for ny APP

– Vår visjon er at SkiX skal bli et unikt verktøy