skjeldalface_80x100

Skjeldal lever i håpet

Sesongstarten har på langt nær så bra som Kristen Skjeldal hadde håpet på. Men 37-åringen gir ikke opp av den grunn.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Kristen Skjeldal har slitt i sesongåpningen, men håper at det løsner i Val di Fiemme til helga.

 

I helga står han på startstreken i Val di Fiemme.

- Jeg lever i håpet om at det skal gå bedre en hva det har gjort før denne sesongen. Det er ikke så mye annet å gjøre en å være optimist, sier Kristen Skjeldal.

49. plassen på 15 kilometer klassisk i Gällivare var naturlig nok langt fra det han hadde håpet på. Den siste tiden har han vært på høydetrening i Østerrike sammen med resten av det norske landslaget.

- Jeg har fått trent bra. Når jeg får litt overskudd får vi tro at det går bedre. Jeg har fått rått råd om å ikke føle for mye på hvordan ting kjennes. Da er det lett å gruble veldig mye. Jeg må bare tenke at dette kan snu, og håper at det løsner, sier 37-åringen.

Foran helgens løp blir det viktig å kjenne at han er på gang igjen.

- Det blir viktig å ha en bra følelse. Det er klart at plasseringen i løpet er med på å bestemme hvilken følelse man har. Men det er ting som spiller inn. For eksempel kan man ha gode ski å berge seg inn på en bra plassering på det selv om man ikke går godt, eller man kan gå godt men miste en god plassering på dårlige ski. Foran helgen håper jeg at alt klaffer, og at det blir varmere enn det var i Gällivare. Jeg liker meg ikke når det blir ned mot -15 grader, sier Skjeldal.

Lørdag er det 2x15 kilometer jaktstart som står på programmet i Val di Fiemme.

- Om man ser bare på det norske laget så er det en øvelse jeg har brukt å være blant de fremste i. Det er en øvelse jeg har lyst å bite fra meg i, og har lyst å gå i VM. Det er minst like viktig å være langt oppe på resultatlistene som å bli beste norske. Det er bedre å bli nummer to og nest beste norske, enn å bli nummer 30 å beste norske. Det er en helt annen type løp. Lengre distanse, fellesstart og begge stilarter, så jeg satser på at det går bedre en det har gjort før i år, sier Kristen Skjeldal.

 

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut