Vibeke Skofterud under verdenscupen på Sjusjøen 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Vibeke Skofterud under verdenscupen på Sjusjøen 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Skofterud avslutter sesongen

Vibeke Skofterud har gått sitt siste langrenn for sesongen. Hun blir ikke med til ski-VM.
Tips en venn  Skriv ut

Skofterud sto over de første to NM-rennene, og hun blir heller ikke med i de to rennene som gjenstår av NM-dagene i Hamar.

– Hun har innsett at det er blitt for mye. Det startet allerede i august. Hun har gått med håndbrekket på hele sesongen, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

Skofterud åpnet sesongen godt, men etter jul har lite eller intet stemt for henne.

– Hun har hatt enkelte gode renn, men etter en grundig evaluering har vi i fellesskap kommet fram til at dette er den beste løsningen. Det toppet seg i La Clusaz sist helg. Da gikk hun veldig dårlig både lørdag og søndag. Hun er fysisk og mentalt utladet og trenger tiden til hjelp for å være fysisk og mentalt rustet til å starte oppkjøringen til en viktig OL-sesong. Målet er at hun skal være fullt ut restituert i mai, sier Kristiansen.

Kristiansen sier at Skofterud selv har vært med å ta avgjørelsen. Hun skjønte at kroppen ikke ville spille på lag da hun endte nesten to minutter etter vinner Marit Bjørgen i La Clusaz sist lørdag. Det var på en 10 kilometer lang klassisk fellesstart.

– Hun ønsker å være på et nivå der hun vet at hun kan få ut sitt beste, og da er hun i stand til å kjempe mot de beste. Der er hun ikke akkurat nå.

Kristiansen mener at det ikke er noen vits i at hun fortsetter å kjøre seg lenger ned.

– Da ville det ha tatt enda lengre tid før hun er tilbake igjen. Vi har som mål at hun skal være tilbake og fullt restituert til vi starter opp mot en ny sesong.

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse