Skorstad_100x131

Skorstad etterlyser flere klassiskrenn før jul

Håvard Skorstad er misfornøyd med den nasjonale terminlisten. Et oppsett som har gjort at han har mistet en tredel av verdenscupsesongen da han ble syk på Beitostølen.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Jeg mistet en tredel av de klassiske rennene i verdenscupen ved at jeg ble syk på Beitostølen. Det var vannvittig surt for meg, sier Skorstad, som imponerte stort da han vant lørdagens tremil under norgescupen på Lillehammer.

 

Etter at han var ute store deler av fjorårssesongen har han forståelse for at han må vise god form for at han skal bli tatt ut til å gå verdenscuprenn. Den sjansen hadde han på Beitostølen, men Skorstad var uheldig med helsen. Han ble smittet av sin lille datter, og fikk et magevirus som satte han ut av spill på verst tenkelige tidspunkt. Han måtte stå over det klassiske rennet på Beitostølen og siden har ikke klassiskspesialisten hatt noen klassiske renn å vise seg fram i. Dermed har alle verdenscuprenn gått uten han.

 

- Jeg har følt meg bra hele veien og tror at jeg kunne gått like fort på Beitostølen som jeg gjorde på lørdag hvis jeg hadde vært frisk. Rennet på lørdag hadde kanskje holdt til en plass blant de 20 i verdenscupen, men det er vanskelig å si, melder Skorstad om sin egen formutvikling.

 

Han mener det bør gjøres noe med den nasjonale terminlisten før jul.

 

- Det er helt håpløst slik det er nå. Det er tragisk at det ikke er flere klassiskrenn enn det ene på Beitostølen før jul. Slik det er nå er ikke sprint et supplement. Det gjør at det med sprint den ene dagen, så forsvinner det et renn i skøyting eller klassisk fra norgescuphelgene. Det må være mulig å få til et klassiskrenn til før jul, sier Skorstad.

 

Han forteller at dette føltes veldig tungt i tiden rett etter Beitostølen, men at han har klart å bite tennene sammen og jobbe målbevisst. Det fikk han belønning for på lørdag. Skorstad grep sjansen til å vise at han ligger på et høyt nivå i klassisk. En stilart han har prioritert i treningsarbeidet i år. Bare 30% av treningstiden brukes til skøyting.

 

- Jeg håper på at jeg for gå verdenscup i Estland over jul etter dette. Det tror jeg at jeg får. Da får jeg prøve å gripe sjansen slik at det ikke blir sånn at jeg går et dårlig renn og går rett ut av laget igjen, sier Skorstad.

 

Hvis han ikke får gå verdenscup vurderer han å starte i noen langløp.

 

- Hvis jeg ikke blir tatt ut vil ikke jeg som er 30-år dra rundt å gå norgescuprenn. Da vil jeg gå noen lange renn. Men hovedmålet denne sesongen er å gå verdenscup, og gjøre det så bra der at jeg blir tatt ut på elitelaget neste år, forklarer Skorstad.

 

Han har planen klar for å holde på formen fram mot verdenscupen i Estland 10-11 januar.

 

- Jula blir det noen fine rolige langturer. I tillegg til deltakelse i noen mindre rennet. Ringkollstafetten og Åsenrennet er aktuelle renn, men jeg har ikke bestemt meg helt enda, forklarer Skorstad.

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut