gjomleportrett[1]

Skuffende av Norge og Finland

Ella Gjømle og gårsdagens vinner, Virpi Kuitunen fikk begge store problemer under dagens verdenscupstafett i La Clusaz, noe som ødela for det norske og finske laget.
Tips en venn  Skriv ut

Dagens damestafett i La Clusaz ble vunnet av Tyskland. Det er første gang siden i Falun 2003 at de tyske kvinnene vinner en verdenscupstafett. Sverige tok sølv og bronsen gikk til Tsjekkia, etter en forrykende sisteetappe av Katerina Neumannova.
 
Vanskelig for Norge
Ella Gjømle, som sto over fellesstarten i går på grunn av sykdom, gikk først ut for Norge. Det var en sliten og skuffet Gjømle som sendte ut Vibeke Skofterud som nr 11 på den andre klassisketappen, 1,18 bak ledende Slovenia.
 
Skofterud og Stemland gikk to gode og jevne etapper. De gikk Norge opp til henholdsvis 7. og 5. plass. Stemland sendte ut Steira 1min bak teten på sisteetappen.
 
- Jeg ga alt fra start. Det var ikke noe annet å gjøre, men jeg stivnet skikkelig og tapte mot slutten. Ettersom Ella har slitt med sykdom ble det en vanskelig oppgave for oss andre, sier Steira etter målgang.
 
Hun forteller videre at de norske jentene på forhånd hadde bestemt seg for å gi alt og gjøre sitt beste, til tross for et vanskelig utgangspunkt.
 
- Når det er noen som sliter med sykdom er det ikke lett for laget å prestere. Vi måtte bare prøve, men vi hadde ikke de største forhåpningene, avslutter Steira.
 
Ryggproblemer for Kuitunen
Overraskende nok ble ikke Finland bedre enn nr 5. Etter gårsdagens dobbeltseier var de finske jentene en av favorittene på dagens stafett. Riitta Liisa Roponen sendte ut Virpi Kuitunen i ledelse på sisteetappen, og vanligvis burde dette bety en plassering langt bedre enn nr 5.
 
Ifølge media-/informasjonsansvarlig for det finske landslaget, Heidi Lehikoinen, skyldes Kuitunens skuffende etappe ryggproblemer.
 
- Virpi sliter med ryggproblemer fra tid til annen, men vanligvis holdes de greit i sjakk med fysioterapi. I dag fikk hun riktignok større smerter enn forventet og hadde ingen mulighet til å gå fortere, forteller Lehikoinen til langrenn.com
 
Hun forteller videre at problemene aldri oppstår når Kuitunen går klassisk.
 
- Det er kun når hun skøyter at ryggen slår seg vrang innimellom. I går gikk det jo riktignok veldig bra. Jeg ønsker ikke å spekulere i hvorfor det fungerer en dag og ikke en annen.
 
Hun presiserer at dette ikke er alvorlig for fortsettelsen av sesongen.
 
- Det er ingen vits i å spekulere i om dette vil ødelegge resten av sesongen. Vipri er kjent med disse problemene, og hun vet godt hvordan hun skal takle dem. Ingen fare! lover Lehikoinen.

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut