Foto: Lars Krogsveen

Skværet opp med Northug

Øystein Pettersen var fryktelig skuffet etter fallet i finalen, som Petter Northug forårsaket. Men etter løpet skværet de to lagkompisene opp.
Tips en venn  Skriv ut

Det var en svært så skuffet Øystein Pettersen langrenn.com traff på telefon etter løpet i München. Pettersen, som virket råsterk, falt fra en meget sterk plassering og endte til slutt sist i finalen.

 

- Jeg er fryktelig skuffet nå. Klart, sprint er tøft og det er mange tilfeldigheter, men det er litt bittert, sier Pettersen.

 

Skylder ikke på Northug

I finalen falt han etter at Petter Northug tryna foran han. Pettersen stupte over Northug og Tobias Fredriksson som allerede lå nede.

 

- Har du snakket med Northug og hva sa du til han?

 

- Vi har snakket sammen og skværet opp. Jet vet Petter ikke gjorde det med vilje, det er mye adrenalin inne i bildet der, sier Pettersen.

 

- Hva synes du om Northugs gåing i feltet?

 

- Han er vant til å vinne, så når han møte like gode løpere så blir det nok litt kok. Men jeg skal være forsiktig med å kritisere. Dette var nok et uhell, sier Pettersen diplomatisk.

 

Fryktet godskia knakk

I fallet klarte Pettersen også å rive binningen av skiene sine. Det samme som Lars Berger gjorde i et skiskytterrenn her før jul.

 

- Jeg fryktet med en gang at den ene skia knakk. Og det hadde ikke vært bra, for det var godparet mitt jeg gikk på, sier Øystein Pettersen.

 

Men heldivis var ikke skaden på skiene alvorligere enn at det gikk ann å fikse.

 

Vidar Løfshus mener at Pettersen falt fra sieren.

 

- Det er hyggelig at han mener det. Jeg følte meg sterk i dag, og brukte lite krefter i prolog, kvart og semi, så jeg var pigg i finalen.

 

Og nå venter distanserenn på Pettersen, og han mener at han er i form.

 

- Sprintform og distanseform henger ofte sammen. Man er ikke bare i form i en av delene. Og jeg er med her for å overraske, lover Pettersen.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut