Seiersjenter fra stafetten i verdenscupen i Gällivare 2010. Fra venstre: Therese Johaug, Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Seiersjenter fra stafetten i verdenscupen i Gällivare 2010. Fra venstre: Therese Johaug, Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Skyhøye VM-favoritter

To måneder før det smeller i Holmenkollen står stafettjentene fram som Norges kanskje sterkeste gullkort i VM på hjemmebane.
Tips en venn  Skriv ut

Søndag var det hele 56,6 sekunder ned til Italia på 2.-plass. Sverige på 3.-plass ble distansert med 1.24,1 minutter.

Ankerkvinnen Marit Bjørgen nekter likevel å innkassere noe gull på forhånd, selv om det bare er blitt ett stafettap på de norske siden VM i Liberec i 2009. Det skjedde da svenskene vant på Beitostølen i november 2009.

- I dag var vi suverene, men jeg tror nok at de andre nasjonene kommer sterkere utover vinteren, mente Bjørgen.

- Hvordan er det å gå ut med en slik stor ledelse?

- I dag gjorde de andre jentene en fantastisk innsats, og for meg var det å gå ut og kjenne litt på det. Jeg gikk på litt i førsterunden og hørte at sekundene gikk i min favør, sa Bjørgen.

Sterkt lag
Som i de siste stafettene for Norge gikk Vibeke Skofterud, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira de første tre etappene. Slik det ser ut nå skal det mye til for at de fire ikke går i VM-stafetten også.

- Du skal aldri ta noe for gitt, men jeg føler vel at jeg la inn en god søknad. Det er tungt å gå først hele veien, og jeg er veldig fornøyd med måten jeg gjennomførte på, sa Vibeke Skofterud, som holdt Astrid Uhrenholdt Jacobsen på Norges annetlag bak seg på startetappen.

- Vi har et sterkt lag, men vi er fortsatt seks løpere som kjemper om plassene på laget. Både de andre nasjonene og øvrige norske kandidater kan komme i bedre form fram mot VM, sa Bjørgen.

Seks
- Er dette laget? spurte vi landslagstrener Jon Arne Schjetne.

- Lagfølelsen blant disse fire og resten av laget er god, og vi vet at dette laget fungerer. Samtidig er det viktig å ha flere å velge mellom, sa Schjetne.

Marit Bjørgen har gjennomført tidenes forsesong og har vunnet 10 enkeltseirer og to stafettseirer i verdenscupen. Nå venter en nesten fem uker lang konkurransepause på henne. Søndag reiste hun hjem til Oslo.

- Det blir nok en utladning å komme hjem, og jeg skal ta det litt med ro de kommende dagene. Men det venter mye trening, og det er en jobb som skal gjøres fram mot VM, sa Bjørgen, som blir i Oslo fram til 4. juledag. Deretter bærer det nordover til hjemstedet Rognes i Sør-Trøndelag.

(©NTB)

Les også
Norges damer suverene


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut