celine_bruun_lie_270x148

Slår seniorene i tur og orden

Juniorene fortsetter å vise seniorløperne ryggen. I helga var det Celine Brun-Lie som satte på plass flere som har gått verdenscup denne sesongen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Tidligere i sesongen har flere juniorløpere hamlet opp med seniorløpere å løpende bånd. Therese Johaug har lagt flere sterke seniorer bak seg både på Beitostølen og på BUL-sprinten. Marte Kristoffersen og Marte Monrad-Hansen har også yppet seg mot de beste.

 

Under Nes-sprinten var det Celine Brun-Lie som henviste flere seniorer som har gått verdenscup bak seg på resultatlista. På søndagens sprint i friteknikk vant hun sprinten som hun ville.

 

- Det var veldig overraskende at det skulle gå så bra, men det var veldig moro å vise dem ryggen, sier Brun-Lie.

 

Slo verdenscupløpere

Både Siri Halle, Guro Strøm Solli og Kari Vikhagen Gjeitnes måtte se seg slått av juniorjenta - alle disse tre har gått verdenscup denne sesongen.

 

- Jeg tror nok ikke Guro Strøm og Siri Halle er helt i form, men jeg har ikke funnet toppformen selv heller, så jeg regner ikke med å slå disse seniorene hver gang, sier Brun-Lie.

 

Nå er hun hjemme noen dager etter over to uker på samling. Rolig dager hjemme i Oslo brukes til eksamenslesing. Før jul er det eksamen i mattematikk som blir en viktig test for Celine Brun-Lie.

 

- Det er godt å tenke på noe annet enn langrenn innimellom.

 

Generaltabbe på Beito

Det er ikke bare i Nes-sprinten Njård-løperen har imponert. Også på Beito gikk hun sterkt, men en tabbe av Brun-Lie selv gjorde at hun ikke kunne kjempe om finaleplass.

 

- Huff, det var en kjempebom av meg. Jeg trodde jeg skulle gå i en annen semifinale enn det jeg skulle. Derfor kom jeg for sent til start – en kjempetabbe som jeg har lært av. Det skjer ikke igjen.

 

Ett av årets viktigste løp kommer nå til helgen, da det er VM-mønstring på Sjusjøen. Da gåes det ikke sprint, men Celine Brun-Lie har flere ganger sagt at hun ikke satser spesifikt på sprint.

 

- Jeg må være topp fire på Sjusjøen, for å være aktuell til VM. Det blir utrolig tøft, men spennende å se hvordan det skal gå.

 

Internasjonal fart

Juniorlandslagstrener, Fredrik Aukland, er ikke overrasket over at Celine Brun-Lie presterer på dette nivået.

 

- Hun har en utrolig høy maksfart og det gjør henne til en god sprinter. Og hun er ikke ferdigutviklet som sprinter, derfor tror jeg at vi kan vente oss mye av Celine framover, sier han.

 

- Hvor mye bør hun legge i en slik prestasjon, der hun slår flere seniorer?

 

- Det er viktig at hun fikk gå i seniorklassen, og hun viser med dette at hun har en internasjonal fart inne og det er viktig med tanke på junior-VM.

 

På lørdagens klassiske sprint viste hun også sterke takter og ble nummer tre.

 

- Det var staking uten smurning, og det var kjempetungt. Men det var moro å ha prøvd det, men jeg håper ikke at vi får mange slike sprinter framover, sier hun.

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut