Resultater: Sykkel VM| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Portrett av Marit Bjørgen, malt av Håkon Gullvåg. Gitt i gave fra TrønderEnergi, som en takk for samarbeidet gjennom ti år. Foto: TrønderEnergi.

Portrett av Marit Bjørgen, malt av Håkon Gullvåg. Gitt i gave fra TrønderEnergi, som en takk for samarbeidet gjennom ti år. Foto: TrønderEnergi.

SLIK BLE MALERIET AV MARIT BJØRGEN: – BEKLAGER AT JEG BLE MÅLLØS

En tydelig rørt Marit Bjørgen avduket torsdag et portrett av seg selv.

Tips en venn  Skriv ut

MARIT BJØRGEN AVDUKET GULLVÅG-PORTRETT AV SEG SELV 

En tydelig rørt Marit Bjørgen avduket torsdag et portrett av seg selv – malt av den kjente Trondheims-kunstneren Håkon Gullvåg.  

Portrettet er en gave til Marit Bjørgen fra den mangeårige samarbeidspartneren, TrønderEnergi, som takk for alt hun har gitt i og utenfor skisporet.
Hun hadde ikke sett portrettet selv, før hun i et følelsesmessig sterkt øyeblikk avduket maleriet i Håkon Gullvågs atelier på Hospitalløkken i Trondheim torsdag formiddag. Først ble hun helt stille, og nærmest stående å måpe over det majestetiske maleriet.

– Beklager at jeg ble målløs... Jeg kjenner igjen meg. Det er jo meg, fastslo Bjørgen mens hun strevde litt med å finne det rette ordene. 

SOM TAKK FOR SAMARBEIDET

Maleriet på 1,40 x 1,40 meter, viser skidronninga i sittende positur med foldede hender, i Gullvågs velkjente portrettstil og fargepalett.

– Marit har alltid stått frem som en jordnær og verdifull ambassadør for oss. Etter alle disse årene ønsket vi å gjøre stas på Marit som takk for et svært godt samarbeid med et Gullvåg-portrett, sier merkevare- og sponsorsjef i TrønderEnergi, Eli Flakne. 

Bjørgen har selv sittet modell for kunstneren.

– Jeg fikk vite at Håkon skulle male et portrett av meg for tre år siden, da jeg bestemte for å avslutte satsingen på landslaget. Det er en stor ære og jeg er stum av beundring over resultatet. Det er jo meg! Jeg er svært takknemlig for denne gaven og for det lange, gode samarbeidet jeg har hatt med TrønderEnergi, sier Bjørgen. 

BLIR HENGENDE HJEMME I OSLO 

– Hvor skal du ha det?

– Det har jeg ikke rukket å tenke så mye på, og jeg må diskutere med min mann. Men jeg vil ha det hjemme i Oslo, trolig i trappoppgangen, sier Bjørgen.

TrønderEnergis konsernsjef Ståle Gjersvold var også svært fornøyd med resultatet – og ikke minst mottakerens reaksjon.

– Når Håkon takket ja til dette oppdraget, er det ingen bedre gave å gi enn et portrett som føyer henne inn i en rekke av celebre personligheter, portrettert av én av landets fremste kunstnere. Marit ble tydelig rørt, det må jeg si at jeg også ble. Avdukingen var et sterkt øyeblikk, sier Gjersvold. 

FØRSTE PORTRETT AV "ATLET"

Veien fram til det ferdige resultatet har vært spennende, både for kunstneren og mottakeren.

– Jeg har portrettert kjente, norske personligheter i over førti år, men har aldri før en atlet som Marit. Jeg har for eksempel malt en gående konge, men valgte å ha Marit sittende i dette maleriet, som er valgt ut som selve gaven. Men det uttrykker likevel en kraft og styrke, som representerer Marit, forklarte Gullvåg. 

– Jeg satt modell og ble intervjuet i flere timer, men har ikke sett bildet før jeg avduket det selv i dag. Det er en ære å være i samme kategori som Kongen og Wenche Foss, for å nevne noen. Jeg er virkelig stolt over å ha blitt malt av Håkon, sa Bjørgen under overrekkelsen torsdag.  

Marit Bjørgen er den mestvinnende skiløperen i verden og tidenes største vinterolympier. Hun er mestvinnende i sin idrett gjennom tidene, uansett kjønn, med 41 medaljer i OL og VM. I perioden 2002–2018 vant hun 15 medaljer i OL og 26 i VM, derav 26 gullmedaljer og 17 av de i individuelle øvelser.

Hun har vunnet 18 gull, fem sølv og tre bronse i VM, åtte gull, fire sølv og tre bronse i OL, verdenscupen sammenlagt fire ganger og Tour de Ski sammenlagt. Ingen andre utøvere har så mange VM-medaljer i langrenn som Bjørgen, og hun er også mestvinnende utøver i vinter-OL gjennom tidene, foran Bjørn Dæhlie og Ole Einar Bjørndalen.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


skidnytt_epi1_800x533

Første episode av Ski(d)nytt er ute

Northug og Novak i Karlstad

Pallen i årets Coop Trysil rulleskisprint

Even Northug best i Trysil

Vant stjernespekket rulleskisprint

Charlotte Kalla under vinterens VM i Oberstdorf. Foto: Modica/NordicFocus.

Charlotte Kalla: – Full åpenhet om vanskelige temaer

Sveriges skidronning opplever ingen taushetskultur rundt trening og ernæring

Annonse