Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Portrett av Marit Bjørgen, malt av Håkon Gullvåg. Gitt i gave fra TrønderEnergi, som en takk for samarbeidet gjennom ti år. Foto: TrønderEnergi.

Portrett av Marit Bjørgen, malt av Håkon Gullvåg. Gitt i gave fra TrønderEnergi, som en takk for samarbeidet gjennom ti år. Foto: TrønderEnergi.

SLIK BLE MALERIET AV MARIT BJØRGEN: – BEKLAGER AT JEG BLE MÅLLØS

En tydelig rørt Marit Bjørgen avduket torsdag et portrett av seg selv.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

MARIT BJØRGEN AVDUKET GULLVÅG-PORTRETT AV SEG SELV 

En tydelig rørt Marit Bjørgen avduket torsdag et portrett av seg selv – malt av den kjente Trondheims-kunstneren Håkon Gullvåg.  

Portrettet er en gave til Marit Bjørgen fra den mangeårige samarbeidspartneren, TrønderEnergi, som takk for alt hun har gitt i og utenfor skisporet.
Hun hadde ikke sett portrettet selv, før hun i et følelsesmessig sterkt øyeblikk avduket maleriet i Håkon Gullvågs atelier på Hospitalløkken i Trondheim torsdag formiddag. Først ble hun helt stille, og nærmest stående å måpe over det majestetiske maleriet.

– Beklager at jeg ble målløs... Jeg kjenner igjen meg. Det er jo meg, fastslo Bjørgen mens hun strevde litt med å finne det rette ordene. 

SOM TAKK FOR SAMARBEIDET

Maleriet på 1,40 x 1,40 meter, viser skidronninga i sittende positur med foldede hender, i Gullvågs velkjente portrettstil og fargepalett.

– Marit har alltid stått frem som en jordnær og verdifull ambassadør for oss. Etter alle disse årene ønsket vi å gjøre stas på Marit som takk for et svært godt samarbeid med et Gullvåg-portrett, sier merkevare- og sponsorsjef i TrønderEnergi, Eli Flakne. 

Bjørgen har selv sittet modell for kunstneren.

– Jeg fikk vite at Håkon skulle male et portrett av meg for tre år siden, da jeg bestemte for å avslutte satsingen på landslaget. Det er en stor ære og jeg er stum av beundring over resultatet. Det er jo meg! Jeg er svært takknemlig for denne gaven og for det lange, gode samarbeidet jeg har hatt med TrønderEnergi, sier Bjørgen. 

BLIR HENGENDE HJEMME I OSLO 

– Hvor skal du ha det?

– Det har jeg ikke rukket å tenke så mye på, og jeg må diskutere med min mann. Men jeg vil ha det hjemme i Oslo, trolig i trappoppgangen, sier Bjørgen.

TrønderEnergis konsernsjef Ståle Gjersvold var også svært fornøyd med resultatet – og ikke minst mottakerens reaksjon.

– Når Håkon takket ja til dette oppdraget, er det ingen bedre gave å gi enn et portrett som føyer henne inn i en rekke av celebre personligheter, portrettert av én av landets fremste kunstnere. Marit ble tydelig rørt, det må jeg si at jeg også ble. Avdukingen var et sterkt øyeblikk, sier Gjersvold. 

FØRSTE PORTRETT AV "ATLET"

Veien fram til det ferdige resultatet har vært spennende, både for kunstneren og mottakeren.

– Jeg har portrettert kjente, norske personligheter i over førti år, men har aldri før en atlet som Marit. Jeg har for eksempel malt en gående konge, men valgte å ha Marit sittende i dette maleriet, som er valgt ut som selve gaven. Men det uttrykker likevel en kraft og styrke, som representerer Marit, forklarte Gullvåg. 

– Jeg satt modell og ble intervjuet i flere timer, men har ikke sett bildet før jeg avduket det selv i dag. Det er en ære å være i samme kategori som Kongen og Wenche Foss, for å nevne noen. Jeg er virkelig stolt over å ha blitt malt av Håkon, sa Bjørgen under overrekkelsen torsdag.  

Marit Bjørgen er den mestvinnende skiløperen i verden og tidenes største vinterolympier. Hun er mestvinnende i sin idrett gjennom tidene, uansett kjønn, med 41 medaljer i OL og VM. I perioden 2002–2018 vant hun 15 medaljer i OL og 26 i VM, derav 26 gullmedaljer og 17 av de i individuelle øvelser.

Hun har vunnet 18 gull, fem sølv og tre bronse i VM, åtte gull, fire sølv og tre bronse i OL, verdenscupen sammenlagt fire ganger og Tour de Ski sammenlagt. Ingen andre utøvere har så mange VM-medaljer i langrenn som Bjørgen, og hun er også mestvinnende utøver i vinter-OL gjennom tidene, foran Bjørn Dæhlie og Ole Einar Bjørndalen.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse
Tilbakekalles: Swix Triac Carbon Classic solgt i 2019, 2020 og 2021. Foto: Brav

Skadet etter rulleskihavari med Swix’ toppmodell

Swix tilbakekaller Triac Carbon Classic

Pat Lam Thorstad (til venstre) og makker Christian Erichsen dobler staben på stav- og rulleskiutvikling hos Swix. Foto: Swix

Swix dobler staben på stav- og rulleskiutvikling

Tar et magadrag på produktutvikling.

Den italienske rulleskiprodusenten CK4 Skiroll lanserte sine første rulleski i august og hadde ansvaret for å levere rulleski til samtlige øvelser under rulleski-VM i Val di Fiemme, som ble arrangert 16. til 19. september. Foto: CK4 Skiroll

Rulleskifiaskoen i VM: – Produsenten har ikke gjort jobben sin

Dette er rulleskiene som ble brukt i katastroferennet under rulleski-VM i helga

Nå kommer FIS med detaljerte regler for hvilke smøreprodukter som kan brukes kommende sesong, i mangel av et fungerende testapparat. Det er smøresjefen Stein Olav Snesrud spent på. Foto: NSF/Langrenn.com

Den norske smøresjefen om glidforskjellen mellom fluor og fluorfritt

Skeptisk til at FIS/IBU skal detaljstyre bruk som ikke kan håndheves.

Christer Majbäck uroer seg for hvordan ett framtidig fluorforbud kommer til å påvirke sporten.

Svensk legende urolig for skisportens framtid

- Skismøring med fluor er mye raskere enn den fluorfrie

Så du skisko til Håvard Solås Taugbøl på Blink? Langrenn.com har fått detaljene om Rossignols nye toppsko, som slippes til OL 2022. Foto: Blink

Dette er Rossignols nye OL-skisko

Detaljene om toppskoene Rossi slipper til OL 2022

Henrik Lindhagen i FF Rollerskis AS  (til venstre) og Espen Berglund i Rottefella bytter låsgrep på 430 rulleski før helgas runde i FIS rulleskiverdenscup i Latvia. Foto: Privat

Må bytte 430 rulleskibindinger før helgas verdenscuprenn

– Vi er helt avhengige av at rulleskiene vi leverer er trygge å bruke

Rottefella og Madshus mener at Salomons flyttbare binding Prolink Shift-In kopierer deres patenterte MOVE-system. Foto: Produsentene

Hvem vinner patentstriden om flyttbare bindinger?

I dag møtes de stridende partene i patenttvisten mellom Rottefella og Amer Sport