www.langrenn.com

Ruka: Program| Startlister| Sprint K: Kvinner| Menn| 10/15 km K: Kvinner| Menn| 10/15 km jaktstart F: Kvinner| Menn| Gålå: Program| Startlister| 10/15 km F: Kvinner| Menn| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km K: Kvinner| Menn| Østersund: Program| Startlister| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Portrett av Marit Bjørgen, malt av Håkon Gullvåg. Gitt i gave fra TrønderEnergi, som en takk for samarbeidet gjennom ti år. Foto: TrønderEnergi.

Portrett av Marit Bjørgen, malt av Håkon Gullvåg. Gitt i gave fra TrønderEnergi, som en takk for samarbeidet gjennom ti år. Foto: TrønderEnergi.

SLIK BLE MALERIET AV MARIT BJØRGEN: – BEKLAGER AT JEG BLE MÅLLØS

En tydelig rørt Marit Bjørgen avduket torsdag et portrett av seg selv.

Tips en venn  Skriv ut
02.08.2021 - Langrenn.com
Annonse

MARIT BJØRGEN AVDUKET GULLVÅG-PORTRETT AV SEG SELV 

En tydelig rørt Marit Bjørgen avduket torsdag et portrett av seg selv – malt av den kjente Trondheims-kunstneren Håkon Gullvåg.  

Portrettet er en gave til Marit Bjørgen fra den mangeårige samarbeidspartneren, TrønderEnergi, som takk for alt hun har gitt i og utenfor skisporet.
Hun hadde ikke sett portrettet selv, før hun i et følelsesmessig sterkt øyeblikk avduket maleriet i Håkon Gullvågs atelier på Hospitalløkken i Trondheim torsdag formiddag. Først ble hun helt stille, og nærmest stående å måpe over det majestetiske maleriet.

– Beklager at jeg ble målløs... Jeg kjenner igjen meg. Det er jo meg, fastslo Bjørgen mens hun strevde litt med å finne det rette ordene. 

SOM TAKK FOR SAMARBEIDET

Maleriet på 1,40 x 1,40 meter, viser skidronninga i sittende positur med foldede hender, i Gullvågs velkjente portrettstil og fargepalett.

– Marit har alltid stått frem som en jordnær og verdifull ambassadør for oss. Etter alle disse årene ønsket vi å gjøre stas på Marit som takk for et svært godt samarbeid med et Gullvåg-portrett, sier merkevare- og sponsorsjef i TrønderEnergi, Eli Flakne. 

Bjørgen har selv sittet modell for kunstneren.

– Jeg fikk vite at Håkon skulle male et portrett av meg for tre år siden, da jeg bestemte for å avslutte satsingen på landslaget. Det er en stor ære og jeg er stum av beundring over resultatet. Det er jo meg! Jeg er svært takknemlig for denne gaven og for det lange, gode samarbeidet jeg har hatt med TrønderEnergi, sier Bjørgen. 

BLIR HENGENDE HJEMME I OSLO 

– Hvor skal du ha det?

– Det har jeg ikke rukket å tenke så mye på, og jeg må diskutere med min mann. Men jeg vil ha det hjemme i Oslo, trolig i trappoppgangen, sier Bjørgen.

TrønderEnergis konsernsjef Ståle Gjersvold var også svært fornøyd med resultatet – og ikke minst mottakerens reaksjon.

– Når Håkon takket ja til dette oppdraget, er det ingen bedre gave å gi enn et portrett som føyer henne inn i en rekke av celebre personligheter, portrettert av én av landets fremste kunstnere. Marit ble tydelig rørt, det må jeg si at jeg også ble. Avdukingen var et sterkt øyeblikk, sier Gjersvold. 

FØRSTE PORTRETT AV "ATLET"

Veien fram til det ferdige resultatet har vært spennende, både for kunstneren og mottakeren.

– Jeg har portrettert kjente, norske personligheter i over førti år, men har aldri før en atlet som Marit. Jeg har for eksempel malt en gående konge, men valgte å ha Marit sittende i dette maleriet, som er valgt ut som selve gaven. Men det uttrykker likevel en kraft og styrke, som representerer Marit, forklarte Gullvåg. 

– Jeg satt modell og ble intervjuet i flere timer, men har ikke sett bildet før jeg avduket det selv i dag. Det er en ære å være i samme kategori som Kongen og Wenche Foss, for å nevne noen. Jeg er virkelig stolt over å ha blitt malt av Håkon, sa Bjørgen under overrekkelsen torsdag.  

Marit Bjørgen er den mestvinnende skiløperen i verden og tidenes største vinterolympier. Hun er mestvinnende i sin idrett gjennom tidene, uansett kjønn, med 41 medaljer i OL og VM. I perioden 2002–2018 vant hun 15 medaljer i OL og 26 i VM, derav 26 gullmedaljer og 17 av de i individuelle øvelser.

Hun har vunnet 18 gull, fem sølv og tre bronse i VM, åtte gull, fire sølv og tre bronse i OL, verdenscupen sammenlagt fire ganger og Tour de Ski sammenlagt. Ingen andre utøvere har så mange VM-medaljer i langrenn som Bjørgen, og hun er også mestvinnende utøver i vinter-OL gjennom tidene, foran Bjørn Dæhlie og Ole Einar Bjørndalen.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Se hele nyhetsarkivet
Annonse


Langrenn.com
Thomas Alsgaard blir sportslig leder for Apeks e-sport lag. Her med daglig leder i Apeks Denise Anfinnsen. Foto: Apeks

Thomas Alsgaard bytter beite

I mange år har Pölder Sport hjulpet Vasaløpereren med utstyret. Foto: Vasaloppet

Pölder er din partner mot Vasaloppet

Blant de første startende i Birkebeinerrennet 2016. Foto: Birken/Geir Olsen.

Birken har funnet ny samarbeidspartner

Foto: Brav

Swix flytter hovedkontoret til Lørenskog

Brav åpnet 4-etasjes hovedkontor med fabrikk og godtebutikk vegg-i-vegg med SNØ

Langrenn

Ski(d)nytt med Elin og Øyvind - Alle episoder

Skjermbilde (3)

O-Boka 2021

Annonse
vinnerhjerte mod

Anmeldelse av "Vinnerhjerte, historien om Marit Bjørgen"

I helga er det klart for ny utgave av vintersportmessen Vinterlarm i Valhall Arena i Oslo. Illustrasjonsfoto: Oslo Sportslager

Her finner du vinterens utstyrskupp

Sportsbransjen sliter med leveringsproblemer, men på Vinterlarm er det smekkfult

Illustrasjonsbilde. Foto: Manzoni/NordicFocus.

NQ Sport er ny distributør av MAPLUS skismøring og skipleieprodukter i Norge

Skifamilie. (Venstre). I 1907 ble den da 20 år gamle Marius Eriksen (senior) fra Skien tilkalt av legenden Fritz Huitfeldt i Kristiania for å være modell til fotografiene i Huitfeldts lærebok om skiløping. Her demonstrerer de ploging. Eriksen ble senere far til alpinistene Marius og Stein.

Bokanmeldelse av Thor Gotaas siste bok om brødrene Marius og Stein Eriksen

Hva har Sylvester Stallone, Juan Peron og Håkon Willoch tilfelles?

Skifamilie. (Venstre). I 1907 ble den da 20 år gamle Marius Eriksen (senior) fra Skien tilkalt av legenden Fritz Huitfeldt i Kristiania for å være modell til fotografiene i Huitfeldts lærebok om skiløping. Her demonstrerer de ploging. Eriksen ble senere far til alpinistene Marius og Stein.

Kommer snart: Gotaas med ny bok.

Tilbakekalles: Swix Triac Carbon Classic solgt i 2019, 2020 og 2021. Foto: Brav

Skadet etter rulleskihavari med Swix’ toppmodell

Swix tilbakekaller Triac Carbon Classic

Pat Lam Thorstad (til venstre) og makker Christian Erichsen dobler staben på stav- og rulleskiutvikling hos Swix. Foto: Swix

Swix dobler staben på stav- og rulleskiutvikling

Tar et magadrag på produktutvikling.

Foto: Ingeborg Landsem

Landsem skifabrikk. Et eventyr fra Rindal

Ny bok kommer ut i dag

Anders Aukland med de nye rulleskiene. Foto: Kristine Hellemo/ Larsen Media

Aukland lanserer egen merkevare

Den italienske rulleskiprodusenten CK4 Skiroll lanserte sine første rulleski i august og hadde ansvaret for å levere rulleski til samtlige øvelser under rulleski-VM i Val di Fiemme, som ble arrangert 16. til 19. september. Foto: CK4 Skiroll

Rulleskifiaskoen i VM: – Produsenten har ikke gjort jobben sin

Dette er rulleskiene som ble brukt i katastroferennet under rulleski-VM i helga

2021-09-20 (2)_800x533

Ny podkast om langrenn og kondisjonstrening på tvers av landegrensene

Nye Madshus Redline Skate: Madshus produktutviklere har bygget om flaggskipskoen Redline Skate fra grunnen. Foto: Madshus/Stefano Zatta

Madshus lanserer ny Redline Skate skisko

Den nye smøresjefen for rekruttlandslagene får store og ansvarsfulle oppgaver. Foto: Stefano Zatta

Dette er den nye smøresjefen for rekruttlandslagene

Nå kommer FIS med detaljerte regler for hvilke smøreprodukter som kan brukes kommende sesong, i mangel av et fungerende testapparat. Det er smøresjefen Stein Olav Snesrud spent på. Foto: NSF/Langrenn.com

Den norske smøresjefen om glidforskjellen mellom fluor og fluorfritt

Skeptisk til at FIS/IBU skal detaljstyre bruk som ikke kan håndheves.

Se hele nyhetsarkivet