-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser

Slik har Johaug jobbet med spurten

Med videointervju

Therese Johaug har ikke mange svakheter i langrennsporet. Men på oppløpssida har jenta fra Dalsbygda ofte kommet til kort. I videointervjuet med Langrenn.com fra Val Senales forteller Johaug hvordan hun har jobbet for å bli enda råere i spurten, i tillegg til å svare på flere spørsmål fra leserne.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

val-senales-nsf-samling-stort-14-01-f-birk-eirik-fjeld.jpg
Therese Johaug er nå på samling med skilandslaget i Italia og Val Senales. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Hun har tatt store steg de siste sesongene, men fortsatt er det spurten og hurtigheten som er den største svakheten til Therese Johaug.

Foran et mesterskapsår der det store målet er VM i Falun og da kanskje spesielt 15 kilometer skiatlon, har hurtighetstreninga blitt viktig for 26-åringen.

- Jeg jobber veldig mye på Olympiatoppen for å ta tak i tekniske ting, gjøre øvelsene riktig og bygge muskler på overkroppen slik at jeg blir mer eksplosiv, forteller Johaug.

Men på breen i Val Senales er det ikke mye eksplosivitet å spore.

I nærmere 3000 meters høyde går landslagsløperne nesten utelukkende svært rolige turer på breen på formiddagen og trener hardøktene på rulleski og på beina lenger nede i dalen. På breen rekker derfor Therese å nyte de første skiturene på over tre måneder til de fulle.

Du lurer kanskje på hva hun tenker der hun går time etter time opp og ned i de samme løypene? Det er faktisk ikke bare arbeidsoppgavene.

Vi spurte den regjerende verdenscup- og Tour de Ski-vinneren om hun kanskje også filosoferer litt når hun er ute på de lange treningsøktene.

Se videointervjuet under der Johaug også svarer på spørsmål fra leserne her på Langrenn.com.


Film fra Langrenn.com - LangrennsTV på YouTube. Foto/redigering: Gjermund Midtbø.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus