-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Lysebotn Opp| BLINK (alle renn)| Andre konkurranser
Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

Slik vil Europamesterskapet i fotball 2020 spilles – I 12 forskjellige land

Europamesterskapet i fotball 2020 blir noe helt spesielt, det er seksti år siden det aller første europamesterskapet i fotball – som ble spilt tilbake i 1960 i Frankrike.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Europamesterskapet i fotball 2020 blir noe helt spesielt, det er seksti år siden det aller første europamesterskapet i fotball – som ble spilt tilbake i 1960 i Frankrike. Som en feiring av dette vil evenementet bli arrangert i tolv forskjellige byer i tolv forskjellig land.

Dessuten vil mesterskapet arrangeres i perioden mellom den 12. juni og 12. juli, disse datoene er sannsynligvis heller ikke tilfeldige.

Tidligere UEFA-president Michel Platini har uttalt at denne spesielle løsningen er et engangstilfelle, og i 2024 vil EM være tilbake i bare et land. Det er Tyskland som vil arrangere mesterskapet da. Men akkurat nå er det selvfølgelig EM 2020 som står i sentrum.

Kvalifiseringen til Europamesterskapet i fotball 2020
I og med den annerledes formen med hele tolv land som arrangører, er det heller ikke noen land som er direktekvalifisert til Europamesterskapet. Det var opprinnelig 55 land med i kvalifiseringen, blant dem var Kosovo med for første gang.

I begynnelsen av 2020 er 20 av de til sammen 24 plassene i mesterskapet avgjort, og dette har skjedd gjennom et tradisjonelt gruppespill i løpet av kvalifiseringen. Blant de landene som har kvalifisert seg så langt finner vi selvskrevne deltakere som Italia, England og Tyskland.

Dessuten har Sverige, Finland og Danmark kvalifisert seg til mesterskapet, så uansett om Norge sannsynligvis ikke kommer så langt er Skandinavia godt representert.

Det som gjenstår nå er playoff basert på resultatene fra gruppespillet i kvalifiseringen og UEFA Nations League. Det er her Norge, sammen med for eksempel Island og Skottland faktisk har en siste mulighet til å komme seg videre.

Gruppespill og sluttspillet mot den store finalen
Når EM 2020 vel kommer i gang, så er det Portugal som skal prøve å forsvare tittelen fra 2016. Gruppespill foregår i 6 grupper – fra gruppe A til gruppe F.

De to lagene på topp i hver gruppe går automatisk videre til sluttspillet. Det blir da til sammen 12 lag, og det betyr at det også vil være fire lag i tillegg som går videre til åttendelsfinalene. Disse fire lagene velges da blant tredjeplassene i de ulike gruppene, basert på resultater.

Gruppespillet spilles i alle de tolv arrangørbyene, og fordelingen er bygget opp slik at hver gruppe foregår i to forskjellige byer. Samtidig er det selvfølgelig ikke slik at noen lag skal få fordelene av å spille hjemmekamper gjennom hele gruppespillet, så det blir en del reising allerede i gruppespillet.

Også lagene som skal prøve å komme seg til finalen i slutspillet må være forberedt på en del reising – heldigvis klimakompenserer UEFA for noe av dette.

Åttendelsfinalene spilles for eksempel i Bilbao, London, Bukarest, København, Dublin, Glasgow, Budapest og Amsterdam. For de som går videre avgjøres kvartfinalene i München, St. Petersburg, Roma og Baku.

Etter dette blir det heldigvis enklere, de to semifinalene kommer til å spilles på Wembley Stadium i London den 7. og 8. juli 2020 – før selve finalen spilles den 12. juli 2020 på samme sted.

Europamesterskapet i fotball 2020 blir altså en spennende reise både sportslig og i forhold til å utforske noen av de litt mindre kjente byene i Europa. Det blir spennende både for fans som følger lagene på arenaene, og alle de millioner tilskuere som følger med via skjermer rundt om i verden.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Eldar Rønning med en av sine 6 VM-medaljer fra langrennsløypene. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

RØNNING OM VINNERSKALLEN NORTHUG: – JEG HAR SETT DET SELV. DET ER RÅTT

Eldar setter ord på hva som kjennetegner vinnerskallene

Anders Aukland. Foto: Børre E. Helgerud / Team Ragde Eiendom.

ANDERS AUKLAND: – DET ER IKKE FARLIG Å GÅ TOM

– Før var det sånn at mange trodde de måtte «spise seg opp» til en femmil

Marit Bjørgen ute på trening med Team Ragde Eiendom. Foto: Børre E. Helgerud.

NYTT TRENINGSTILBUD: Bjørgen og Sundby i spissen for ny APP

– Vår visjon er at SkiX skal bli et unikt verktøy

Steinar Mundal flankert av Mikael Gunnulfsen, lengst til venstre og deretter, Devon Kershaw og Even Northug. Alle er en del av Team Telemark for sesongen 2020/2021. Foto: Team Telemark.

STEINAR MUNDAL OM TRENDER: – Det vi ser, er at de gamle treningsprinsippene fortsatt gjelder

Om intensitetsbolker: – ... norsk langrenn mistet en hel generasjon ...

Hans Christer Holund. Foto: Modica/NordicFocus.

HOLUNDS KJØLESKAP

Langrenn Pluss titter inn i skistjernens matvaner

Didrik Tønseth og Dynafit inngår allianse sommeren 2020. Foto: Privat.

NY SPONSOR FOR DIDRIK TØNSETH – I LØPING

– Jeg liker å jobbe med detaljer og leter alltid etter konkurransefortrinn

Anders Aukland. Foto: Børre E. Helgerud / Team Ragde Eiendom.

ANDERS AUKLAND OM MOTGANG

– DET VIKTIGSTE SKJER I DITT EGET HODE