Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Slutt for LandeveisBirken

- Landeveissykling som idrett har ikke passet godt nok inn i Birkens profil, da det i større grad er en lagkonkurranse enn individuell idrett, forklarer daglig leder Jo Gunnar Ellevold.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Etter en nøye vurdering av det treårige prøveprosjektet LandeveisBirken, har Birken AS besluttet å ikke videreføre Landeveisrittet. Landeveissykling som idrett har ikke passet godt nok inn i Birkens profil, da det i større grad er en lagkonkurranse enn individuell idrett, sier daglig leder Jo Gunnar Ellevold.

Birken stiller store krav til sikkerhet og kvalitet, noe som medfører at arrangementene må ha en viss størrelse for at det skal være bærekraftig.

Birkens opprinnelige konsept handler om fjell og terreng, med sekk som symbol på kongssønnen Haakon Haakonssønn som ble båre over fjellet i 1205.

Kombinasjonen av dette og den manglende interessen for landeveissykling, er årsaken til valget om avvikling av dette prøveprosjektet.

I tiden fremover vil vi jobbe med videreutvikling av arrangement og utfordringer for alle, herunder spesiell satsning på ungdom og kvinner. Men da innunder Birkens opprinnelige form, sier Ellevold videre.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse