-->
Sigmund Hov Moen feirer Oslo-jula 2013 med plenklipping. Til høyre en glimt av hvit vinter. Foto: Privat.

Sigmund Hov Moen feirer Oslo-jula 2013 med plenklipping. Til høyre en glimt av hvit vinter. Foto: Privat.

Snøparodi i Tour de Ski

Kommentar

Jeg hadde sett for meg flotte løyper omkransa av snøpynta tyske juletrær. Og ble grundig skuffet - Når fjellet ikke kommer til Muhammed må Muhammed komme til fjellet.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Francis Bacon gjorde seg bemerket som filosof, forfatter, statsmann og jurist. Noen vil sågar ha det til at han var mannen bak forfatternavnet William Shakespeare. Men langrennsløper var han definitivt ikke.

Likevel drister vi oss til å sitere ham i forbindelse med det vi ble vitne til under åpningen av Tour de Ski forleden.

For maken til parodi på et langrenn har vi aldri sett.

Her var verdens aller beste samlet til en av årets største konkurranser. Jeg hadde sett for meg flotte løyper omkransa av snøpynta tyske juletrær. Og ble grundig skuffet.

Vårt eget ess Martin Johnsrud Sundby sa det klart og tydelig til NRK-reporteren, dette var en parodi på en langrennskonkurranse. Og han fulgte opp med å, meget betimelig, stille spørsmålet, hvor er reservearenaen?

Han mente at slike arrangementer tjener kun annonsørene, og kanskje på sikt, ikke dem engang!

Martin var ikke villig til å være med på å underskrive dødsattesten til langrennsporten på tysk grus og gress!

Og det kan godt tenkes at Martin har rett.

Det snakkes og skrives mye om den såkalte klimatrusselen. Den må kanskje tas alvorlig. Arrangørene må i alle fall demonstrere en såpass ærefrykt for idretten (og ikke bare for Viesmann & Co.) at de sørger for sportslig forsvarlige forhold.

Vi fikk for øvrig stor respekt for Martin Johnsrud Sundby etter hans bramfrie opptreden i TV-ruta. Vi er ikke bortskjemt med slikt.

Så snart idrettsutøveren får navnet sitt på sponsorbilen og penger på bok holder de fleste kjeft.

Det er lenge siden nå at vårt fotballess Lars Bohinen i 1995 boikottet en landskamp mot Frankrike i protest mot landets atombombeprøver i Stillehavet.

Og enda lenger siden vårt løpe-ess Arne Kvalheim i 1969 sa nei til å delta under EM i Hellas fordi han, i likhet med mange andre, ikke likte militærjuntaen som herska der. Stå på Martin.

Kanskje bør du også kviskre arrangøren in spe av den kommende vinterolympiaden i 2022 at de også bør sørge for å legge arrangementet på et sted der det er snø. Sjøl feira vi jul på barmark i Oslo, og markerte høytiden med plenklipping juleaften. Før vi dro til Sjusjøen.

Nettopp nå er Romjulsrennet ferdig. Nesten 600 deltagere gikk 23 km på natursnø. Slå den Mellom-Europa.

Godt nyttår til alle!

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus