-->
Bilde fra Team Bygdø sin kick off høsten 2019 med Henrik Ingebrigtsen. Foto: Team Bygdø.

Bilde fra Team Bygdø sin kick off høsten 2019 med Henrik Ingebrigtsen. Foto: Team Bygdø.

SØKER LØPERE: Team Bygdø på jakt etter sultne utøvere

– Målet er å ha 8-10 råsultne løpere, som ikke er mer enn 20-23 år gamle

– Vi har fått en genuin sammenspleiset gjeng som alle vil hverandres beste.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Igjennom de siste 4 årene har Team Bygdø utviklet seg til å bli et team som blir lagt merke til. Ikke bare i Oslo, men i hele landet forøvrig. Resultatene har kommet og bedre skal det bli, sier en entusiastisk Team Manager Julius Solheim

Merker stor pågang
Team manager Solheim merker en stor pågang nå om dagen.

Aldri før har vi fått flere henvendelser i fra løpere som ønsker å trene eller bytte til Team Bygdø. Flere løpere er på eksisterende lag, eller alene i klubb uten noe seniortilbud. De fleste klubber tenker kun bredde og overlater de som har blitt seniorer til seg selv. 

Det er synd, det er jo ikke rart at sporten får frafall sier Julius.

Å ta inn løpere som bare vil trene med oss er ikke aktuelt, det skaper ingen team feeling. Det er ekstremt viktig å få inn i en gruppe og noe vi har fokus på. Målet er å ha 8-10 råsultne løpere, som ikke er mer enn 20-23 år gamle. Det er vi nå i ferd med å bygge opp, faktum er at vi er en av Oslo´s største senior klubber. Det er sjukt med tanke på alle de stor klubbene som finnes i storbyen. 

Det skjer også store forandringer i ski-Norge om dagen. Tøffere økonomi for NSF gir selvsagt konsekvenser for de tidligere Veidekke-lagene.

Flere toppløpere vil komme til å stå uten like godt tilbud som tidligere. Dette gir muligheter for et unik team som Team Bygdø. 

Årets sesong har vært en stor opptur for Team Bygdø
Vi har fått en genuin sammenspleiset gjeng som alle vil hverandres beste.

Dette vil skape enere en dag. Dog først og fremst er det viktig å fremheve våre nye løpere som kom inn i fjor, sier Julius

Petter Myhr kom i fra Vallset. Han hadde flere år med litt motgang. Dette fikk vi snudd og Petter fikk et stort løft. Flere topp 10 plasseringer i skate og klassisk, med en 6 plass NC Kollen som sitt beste resultat. Dessverre ble NM avlyst, noe som var meget synd. O2 Snapperen Ælgen hadde nok gått seg opp på listene. 

Petter Stokkeland som var en lovende junior og ble JR NM vinner som 17 åring fikk litt stopp på sin utvikling. I årets sesongen leverte han råe plasseringer med 3 strålende løp med topp plasser i fra 35 til 42 plass. Dette som første års senior både i NC og Scan cup. Sammenliknet med andre U23 løpere, så tok han et jafs og var tilbake i toppen blant unge lovende seniorløpere. Stokkeland er en løper vi skal se topp 20 - 30 neste sesong, sier Coach Sondre Sundby

Herman Glørsen som kom i fra NTG på Lillehammer uten noen store resultater  tok et kvante sprang på resultatlistene med en 69 plass i NC senior som sitt beste. Et resultat han slet med å få som junior. Dette er en løper vi skal se topp 40 - 50 neste sesong. Det gror rett og slett bra hos oss om dagen sier Sondre.

Et av kriteriene for å bli Team Bygdø løper er at de måtte flyttet i fra Lillehammer og til der teamet trener. Jeg spurte de tre gutta som bodde på Lillehammer; Hva gjør deg til en bedre langrennsløper på Lillehammer ? Det kom aldri noe svar på det.

Som jeg sier der er det 200 fullt satsende løpere som surrer rundt uten noe fokus. 1-2 blir gode resten legger opp i tur og orden. 

De har null klubb, ingen trener, ingen Team Manager eller andre som ser og følger toppidrettsutøveren. Faktum er at fåtallet av unge løpere er dyktige nok til å trene seg selv, særlig når de har som mål å komme seg til norgestoppen i langrenn. 

Oslo har etablert seg som sentrum for flere og flere langrensløpere. 

Vi har en fantastisk natur, mange herlige steder å gå på rulleski, samt i ulike rulleskianlegg. HK-Labben med mølle som Coach Sondre og Ragnar Bragvin driver benyttes flittig.

SNØ hallen er også en rå nyhet, samt det er kort vei til Torsby. Sist men ikke minst om det ikke er snø i Oslo så kjører teamet opp til en av løpernes hytter på Sjusjøen.

Visit Sjusjøen er en av våre støttespillere som tilrettelegger for teamet med verdens beste forhold og preparerte langrennsløyper. Hvilken annen destinasjon kjører løyper så tidlig og så seint i sesongen? De fleste avslutter i april, mens Sjusjøen kjøre til uti mai. Flere av gutta er på ski i disse dager.

Foran 20/21 sesong er alle våre løpere første og andre års seniorer

Foruten vår fantastiske lille stjerne Alvar Myhlback som skal gå HL. Vår lille turbo diesel har til nå vunnet det som er av skirenn de siste årene.

Alvar er også en råtass på løping, selv uten noe friidrettstrening. 

Han er sønn til Team Bygdø´s sin smøresjef og camp-ansvarlig Petter Myhlback. De bor i Trysil, men som i mange andre små klubber er det for lite miljø og kompetanse lokalt.

Smarte talentfulle løpere må søke ekspertise, og få matching i fra andre hold. Når Alvar går med teamet går han på 1-hjul i fra Swenor, mens senior gutta går med  2 eller 3 hjul. Da følger han teamet og vi får full uttelling som en gruppe.

Alt tilpasses alle i Team Bygdø. Myhlback har også bygget seg opp en Madshus testpark, noe som gjør evig unge og spreke Petter Myhlback meget glad. En stor fordel for teamet er at vi i vinter fikk teste ekstremt mye flour frie produkter med Alvar. Så vi håper flourforbudet kommer. Dette vil uten tvil bli en fordel for Team Bygdø kontra andre lag som nå må begynne litt på ny mot neste sesong. 

Hva gjør Team Bygdø nå i oppkjøringen?

Team Bygdø er og skal være et lite team. Vi følger de rettnings linjer som NIF har satt opp, dvs vi trener i grupper av 5 personer. Vi holder avstand på løpere og trener. På enkelte økter vil vi ta inn løpere som søker plass hos Team Bygdø. Så får vi se hvem som passer mest optimalt inn i vårt teamet. En tanke er å forsterke oss med i hvertfall en sprinter.

Hva kan Team Bygdø tilby?

- Sondre Sundby en av norges mest kompetente trenere på teknikk, hurtighet og styrke. Han har et enormt engasjement. Han er også engasjert på HK Labben som er en viktig treningsplass for teamet.

- Peter Myhlback som er vår trener på samlinger og en smører av en annen dimensjon. Erfaring som svensk landslagsløper på ski og sykkel. Ikke minst er han en stor Reodor Felgen som utfordrer temaet hele tiden.

- Et team som har en sinnssyk positiv attitude. Unge målretta løpere med store ambisjoner. Ikke glem vi ble 21 i NM stafett i vår første deltakelse, med start i fra nesten siste rekke. Det med en junior og 2 første års seniorer. Om noen år så er Bygdø IL topp10!

- Innovative hovedsponsorer med JobZone, Malling & Co og Godtlevert.no. De har tilrettelagt med deltidsjobber for de av gutta som ønsket det.

- En Team Manager som driver et av norges mest spennende eventbyråer. Gutta har deltids jobb med alt i fra salg, markedsføring og sampling av Fishermans Friend til event jobbing. De gjør jobber for våre sponsorer som Leki, Swenor, og Lillsport. Milslukern med norges største rene langrennsmesse Milsluker'n Skimesse i september hvert år er også en arena hvor hele teamet jobber.

- Bygdø IL benytter gutta som instruktører på skikurs, barmarkstrening og skileik for barnehagene. 

Få klubber kan tilby en slik pakke for unge løpere som vil opp og frem med både lønn og elitesatsing, avslutter Team manager Julius Solheim

Ønsker du å søke plass?
- send bilde 
- liten cv om deg selv
- resultat utvikling
- dine unike egenskaper
- hvordan kan du bidra til at Team Bygdø blir bedre ?

Sendes innen 15 mai tiljulius@norgesexpo.no

---

Forsidebilde og øverst i saken her: Foto: Ole Johnny Gigernes

Location: Drivtrening.no

Bildet er fra i høst ved kick off 2019 med Henrik Ingebrigtsen.

Bak fra venstre Team Manager Julius, Coach Sundby, Marcus, Sander, Oscar, Hermann, smører og trener Myhlback. 

Foran fra venstre Alvar, Petter, Petter, Ådne, Jani og Henrik.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus