To jenter som har satt NTG Geilo på kartet de siste årene. Fra venstre; Emma Skjoldli og Ragnhild Rønning som kapret de to første plassene i et norgescuprenn en tidligere vinter. Foto: NTG Geilo.

To jenter som har satt NTG Geilo på kartet de siste årene. Fra venstre; Emma Skjoldli og Ragnhild Rønning som kapret de to første plassene i et norgescuprenn en tidligere vinter. Foto: NTG Geilo.

Søknadsfrist 1. mars – NTG Geilo: – Vi skal nå sette ekstra fokus på jentetrening

– Uten at dette betyr at vi skal satse mindre på guttene.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Fokus på jentetrening

NTG Geilo har gjennom en årrekke utviklet juniorløpere på ett høyt nivå. De siste 5 årene har 80 utøvere tatt til sammen 323 topp 10 plasseringer i NC.

Det har blitt 30 internasjonale medaljer siden 2014 sesongen og 40 medaljer i Nasjonale mesterskap.

Vi har i dag flere tidligere utøvere som presterer meget godt som seniorer, og som vi tror vil bli gode internasjonale toppløpere på sikt. Blant annet gikk Thomas Bucher-Johannessen inn til en råsterk 7. plass på senior NM som 2. års senior.

Vi har definitivt hatt flest gutter som har prestert best og som har tatt de største stegene.

Vi tror at det er ulikt hva hver enkelt responderer på og ønsker derfor at jentene skal trene noe annerledes fra kommende sesong. Det er selvsagt ulikheter blant guttene også, men det vi ser er at kapasiteten er og blir den mest avgjørende.

Derfor skal vi nå sette ekstra fokus på jentetrening, uten at dette betyr at vi skal satse mindre på guttene.

Vi startet et jenteprosjekt høsten 2018. Her har det vært fokus på verdier, samspill og treningskultur. Fra høsten skal vi i tillegg til dette fokusere ekstra på innhold på trening.

Vi har på Geilo meget gode forutsetninger for å lykkes med eget testlab. På den måten kan vi ha god kontroll på utviklingen og ikke minst at belastningen er fornuftig.

Det vi konkret skal gjøre er å gjennomføre noen «blokker» hvor vi fokuserer på intensive økter. Vi tror at det skal bidra til stor utvikling på kapasitet. Vi kommer til å søke råd hos Norges skiforbund og Olympiatoppen Sør øst.

Det er viktig å presisere at det vi gjør ikke er noe ekstremt forsøk og at vi er innenfor rammene i utviklingstrappa, men at vi ønsker å gjennomføre noen blokker for å se om dette kan løfte jentene mer enn det vi har hatt tradisjon for.

Om du fortsatt er i tvil om hvor du skal søke videregående går søknadsfristen ut 1. mars og vi ser frem til å jobbe sammen med nye håpefulle gutter og jenter fra høsten.

På Geilo er det i dag 28 langrennsutøvere (7 jenter og 21 gutter) som kombinerer idrett med videregående skole på en svært tilrettelagt måte. 

* Hjemmeside skoleopptak NTG Geilo

---

* NTG Geilo er profileringspartner av Langrenn.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus