Nordnorsk skilinje ved Nord-Troms videregående skole.

Nordnorsk skilinje ved Nord-Troms videregående skole.

Søknadsfrist 1. mars - Nye muligheter: Skisatsing kombinert med yrkesfag hos Nordnorsk Skilinje - Nord-Troms vgs.

Det nærmer seg søknadsfrist til videregående opplæring. Ved Nordnorsk Skilinje er det nå nye muligheter.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Nye muligheter på Nordnorsk skilinje - Nord-Troms vgs.

Kommende skoleår vil elevene ha tilbud om å gjennomføre yrkesfaglig utdanningsprogram kombinert med å være elev på skilinja.

Dette vil være en ny mulighet for elever som ønsker å satse på langrenn eller skiskyting samtidig som de går yrkesfag.

Elevene kan søke helse- og oppvekst fag, teknikk og industriell produksjon eller elektrofag, i tillegg til studiespesialisering.

Ambisjon
Nordnorsk skilinje skal være det ledende juniormiljøet i Nord-Norge på langrenn og skiskyting. Samt regelmessig få frem løpere til internasjonalt nivå som senior.

Litt av treningsfilosofien
Nordnorsk skilinje ønsker å tilrettelegge en treningshverdag som på best mulig måte gir våre elever mulighet til å optimalisere sin treningshverdag. For å kunne trene mye og effektivt må vi ha kunnskap om hvordan treningen påvirker oss.

Vi må også ha kunnskap om hvordan vi får kroppen og hodet til å tåle og trives med en hverdag preget av tøff treningsbelastning. Motiverte og offensive utøvere er en viktig forutsetning for å lykkes.

Vi vet at det kreves mye innsats, arbeid og forberedelser for å lykkes med idrett. For Nordnorsk skilinje er det viktig å tilrettelegge en hverdag som optimaliserer forholdet mellom skole og trening.

Hybel, mat og helse
Vi finner hybler i nærheten av skolen i god tid før skolestart, enten eleven vil bo alene eller dele kjøkken/stue med andre elever. Vi kjenner hybelvertene godt etter lang tids samarbeid.

Eleven får besøk på hybelen av sin kontaktlærer/trener etter behov. I starten av skoleåret gjennomføres hybelkurs hvor elevene lærer å lage enkel og næringsrik mat. Elevene får opplæring i viktigheten av rett kosthold og søvn osv. og info om leiekontrakt, branninfo.

Gratis havregrøt på skolen hver morgen. Varmlunsj i skolens kantine tre dager i uke. Olympiatoppen, sunn idrett, kurser elevene våre i idrettsernæring.

Historie og bakgrunn
Nordnorsk skilinje er et offisielt ski- og skiskyttergymnas for Norges skiforbund og Norges skiskytterforbund. Det er at av tilbudene ved Nord-Troms videregående skole.

Nordnorsk skilinje ble startet opp i 1984 og fikk landslinjestatus i 1997. I 1990 ble skilinja offisielt gymnas for Norges Skiforbund og i 2001 ble det et offisielt gymnas for Norges Skiskytterforbund.

Dette skoleåret er det 35 elever på skilinja.

Søknadsfrist 1. mars 2019.

Lenker:
* Hjemmeside for skilinja ved Nord-Troms vgs.
* Hybel, mat og helse ved skolen
* Bilder fra treninger i skilinjas regi
* Treningsfilosofi ved skilinja

---

* Nord-Troms videregående skole er profileringspartner av Langrenn.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus