-->

Sølvets virkning

Fjorårets VM-sølv har gitt Håvard Bjerkeli motivasjon, selvtillit og penger.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

I sin tid betydde sølvet svært mye for Kongsberg. Stedet er fortsatt kjent for sine sølvgruver. Håvard Bjerkeli har også fått merke at sølv kan bety mye. Fjorårets sølvmedalje under sprinten i VM i Val di Fiemme har helt klart hatt betydning for 26-åringen.

 

- Jeg greide å vise i fjor at jeg kan komme på pallen i skirenn. Det gir motivasjon, slår Bjerkeli fast.

 

Et VM-sølv gir også selvtillit, men Bjerkeli sier at det betyr like mye for selvtilliten å vinne et verdenscuprenn.

 

- Det gir alltid selvtillit å prestere bra. Nå vet jeg hva både jeg og andre står får. Møter jeg Thobias Fredriksson i en finale nå så vet jeg hva han er god for, sier Bjerkeli om fjorårets erfaringer.

 

Men et VM-sølv er ikke bare bra for psyken i form av motivasjon og selvtillit. Det gir også mer håndfaste resultater. Som for eksempel i form av penger.

 

- Det hjelper på økonomisk. Både i form av avtaler og ulike stipend. Det er klart det har litt å si. Nå er det sånn at man kan skyve alle ting til side å leve normalt. Kanskje kan en til og med legge seg opp litt penger. Det gir meg bedre samvittighet for at jeg har kuttet ut studiene, forklarer Bjerkeli, som ikke har planer om å bli student med det første igjen.

 

Målet nådd

Sølvmedaljen har også ført med seg en liten utfordring for storsprinteren fra Isfjorden. Han må klare å se fremover mot nye mål.

 

- Det er jo litt farlig også hvis man begynner å hvile på laurbærene etter at man endelig har kommet dit man vil. VM var vannvittig stort for meg. Jeg nådde målet jeg har hatt helt siden jeg var liten. Å stå på pallen har vært målet i alle år. Jeg merket i vår at jeg var litt fornøyd. Det er viktig å legge ting bak seg og tenke på hva en kan bli bedre på, slik at en kan nå nye mål, mener Bjerkeli.

 

For Bjerkeli har treningen til årets sesong godt litt opp og ned. Etter en litt tung sommer har det kommet seg utover høsten. Han har lagt inn noen forandringer for å bli enda bedre. I år vil han blant annet bli mer stabil, noe han følte var mangelvare i fjor.

 

- Den store forskjellen er at jeg har kuttet ned på langturene. Jeg har også trent mer spenst og hurtighet, i tillegg til tøffere styrketrening, forteller Bjerkeli.

 

Dette gjør at han i dette han kaller en litt "diffus" sesong har som mål om å komme seg opp på pallen hver gang han stiller til start i en sprint. Han håper også på å plassere seg inne blant de 10 beste i verdenscupen på vanlige distanser ved enkelte anledninger.

 

- Jeg har litt ambisjoner om å gå fort på 10 og 15 kilometer, forteller Bjerkeli.

 

 

 

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut