Marit Bjørgen på Sognefjellet i 2010. Foto: Ola Jordheim Halvorsen.

Marit Bjørgen på Sognefjellet i 2010. Foto: Ola Jordheim Halvorsen.

Sognefjellshytta har skiløyper

Varmegradene herjer Norge rundt, men på Sognefjellet er det ikke bare vinter, der loves det også preparerte løyper til uka. – Vi klarer i hvert fall 5 kilometer, sier Råmund Mundhjeld til Langrenn.com.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Sognefjellshytta er kjent for å by på skiløyper gjennom brorparten av sommeren. I år reiste derimot siste skiløper fra hytta såpass tidlig som 17. juli, da var det punktum finale for skiforholdene.

Men nå, bare drøyt tre måneder senere, fyrer Råmund Mundhjeld igjen opp maskinparken.

- Vi har snø og vi snur oss rundt. Her er det i alle fall ½ meter snø og et bra grunnlag. I bunnen har vi en god såle etter mildvær. Utover i neste uke ser det ut til å bli rolig vær. Ved stor nok etterspørsel åpner vi derfor dørene over helga, forklarer Mundhjeld.

- Men hva har du å by på?

- Vi klarer i hvert fall 5 kilometer med løypemaskin, i tillegg håper vi å få kjørt klassisk spor med scooter i terrenget.

- Dere har ikke pleid å ha åpent på denne tiden av året?

- Vi har hatt løyper hos oss om høsten også tidligere, men da har det stort sett vært for lokale løpere, siden det da gjerne har vært skiløyper andre steder også.

Råmund Mundhjeld sier at dørene og løypene i utgangspunktet åpner tirsdag i neste uke (1. november) og at det vil være åpent så lenge det er folk.

Siden det er begrenset med plass kommer han med en oppfordring til Langrenn.com’s lesere.

- Det er viktig at overnatting og plass i løypa bestilles på forhånd.

Da Langrenn.com pratet med Råmund Mundhjeld fredag ettermiddag kunne han fortelle at det var rundt null grader i lufta og at årets sommersesong viste en liten økning i antall skiløpere som var innom.

Med mildvær andre steder og snø hos seg kan det se ut til at Sognefjellshytta nå kan plusse på ytterligere et antall skiløpere før gjesteboka anno 2011 lukkes for godt.

Sognefjellhyttas hjemmeside


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse