Solbakken misfornøyd med terminlisten

Håvard Solbakken forstår ikke hvorfor ikke sprintrennene kan gå den første dagen av Norgescuphelgene. På den måten hadde sprinterne også kunnet satse på to renn på en helg.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Både på Gålå, under helgens Norgescup på Lillehammer og på Kongsberg over nyttår går sprinten på søndagen. Dagen etter en normal distanse. Det skjønner ikke Solbakken noe av.

- Det er helt feil at de legger sprinten etter tremila her. En tremil kan du kjenne i kroppen i en uke. Hvis du går sprinten dagen før er det nesten bare en fordel. Der konkurrerer du bare i 10-12 minutter. De la sprinten sist på Gålå og det skjer igjen over nyttår. Jeg synes det er latterlig. Jeg har snakket med flere og alle er enig i dette, sier Solbakken.

Solbakken mener det fører til at sprinterne satser bare på sprintrennet og viser til at blant annet Håvard Bjerkeli, Trond Einar Elden og Trond Iversen stod over dagens tremil. Det gjorde også fjorårets juniorverdensmester i sprint Johan Kjølstad. Solbakken mener flere av sprinterne hadde stilt opp på begge renn hvis sprinten hadde gått først.

- Skal du hevde deg nå så må du nesten stå over dagen før. Nivået er blitt så høyt, slår Solbakken fast.

Selv startet Solbakken dagens tremil, men han fullførte ikke. Etter en runde på 7,5 kilometer seilte Solbakken ut av løypa uten startnummer i siste sving før stadion.

- Jeg var sliten i dag. Jeg merket med en gang at jeg ikke hadde noe å gi. Da er det ikke noen vits å presse seg rundt en tremil. Det er sprinten i morgen jeg satser på. Jeg burde nok ha stått over i dag, mener Solbakken.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut