-->
Stisykling i Trysil. Foto: Andreas Fausko / Trysil.

Stisykling i Trysil. Foto: Andreas Fausko / Trysil.

Sommerrekord for Trysil – Stisyklingen tar helt av på de trakter

Sykkelsesongen i Trysil begynner å gå mot slutten, og tallene fra årets sesong viser nok en toppsesong.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Sykkelsesongen i Trysil begynner å gå mot slutten, og tallene fra årets sesong viser nok en toppsesong.

Trysil har en økning på 12 prosent i antall sykkeldager i sommer mot fjorårets sommersesong.

Trysil fortsetter å vokse om sommeren, både i antall nye stier, men også i besøkende. For femte året på rad melder Trysil om en vekst i antall sommergjester.

Stisykling i Trysil. Foto: Andreas Fausko / Trysil.

– I år landet vi på 59.500 sykkeldager, som er økning på 12 prosent sammenlignet med fjoråret. Det er vi svært fornøyd med, særlig siden høsten ikke var på vår side med både regn og snø i høstferieukene.

– Vi har registrert hele 284.000 sykkelturer i anlegget i år, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Ni prosent flere overnattingsgjester
I Trysil er det totalt 28.500 senger, så det er mye å velge mellom for sykkelgjestene. De fordeler seg både på hotellsenger, leiligheter, hytter og camping.

Stisykling i Trysil. Foto: Andreas Fausko / Trysil.

– Vi har en vekst i antall kommersielle gjestedøgn i sommer på ni prosent sammenlignet med fjoråret, sier Sanaker Lohne.

– I fjor hadde vi både Landskappleiken og Nato-øvelsen her, så at vi både har erstattet de og i tillegg har en vekst er vi veldig godt fornøyde med.

– I juli hadde vi også en vekst i antall svenske og danske gjestedøgn på 40 og 60 prosent, noe vi har jobbet bevisst med å øke. Det er i tillegg gøy å se at vi får flere overnattingstilbud i Trysil som er blitt populære.

– De nye tretopphyttene våre melder om mange besøkende i sommer.

3.650 meter med ny sykkelsti i år
Til nå har destinasjonen investert 22 millioner kroner i sykkelprosjektet som de startet opp i 2014.

Det er bare ett år igjen av den opprinnelige masterplanen, som hadde en investeringsramme på 25 millioner kroner.

Stisykling i Trysil. Foto: Andreas Fausko / Trysil.

– I år har vi bygd totalt 3.650 meter med nye sykkelstier. Vi har åpnet første del av vår nye, heisbaserte sti, Rolling Stones, vi har utvidet sykkelparken med parallellslalåmløype og vi har fått enda flere kilometer med sti i Gullia, som er vårt kjerneprodukt.

– Nå er det totalt 27 kilometer med bygde sykkelstier i dette området, sier Sanaker Lohne. 

– Et sykkelområde som fortsatt er unikt i Skandinavia.

Stisykling i Trysil. Foto: Andreas Fausko / Trysil.
Årets stibyggerteam med prosjektleder for Trysil Bike Arena, Olve Norderhaug. 

Trysil vil ikke stoppe utviklingen av sykkeldestinasjonen etter 2020. Det skisseres nå at destinasjonen ønsker å satse ytterligere 25 millioner kroner i sykkelutvikling de neste fem-seks årene.

Men for å få til dette må de igjen vende seg mot både fylkeskommune, egen kommune og næringsaktører i Trysil for å få til et videre spleiselag.

Hett hyttemarked
Veksten i antall sommergjester har gitt mange gode ringvirkninger til hele Trysil-samfunnet. Ikke bare er det er det vekst i antall arbeidsplasser.

Trysil opplever for første gang på veldig lenge at det er befolkningsvekst i kommunen. I tillegg er hyttemarkedet i Trysil hetere enn noen gang.

Trysil er inne i sitt femte år med utvikling av tilrettelagte sykkelstier, og har hatt en vekst i antall kommersielle gjestedøgn for sommeren på 43 prosent siden 2013. Foto: Andreas Fausko / Trysil.

– Vi merker sykkelsatsingen i Trysil veldig godt. Den har gjort at hyttene her har blitt enda mer attraktive. Nå kan man benytte hyttene hele året.

– Det gjør både at verdien øker, og det er lettere for hytteeiere å leie ut hyttene sine når de ikke bruker dem selv, forteller Heidi Brenden, eiendomsmeglerfullmektig i Eiendomsmegler 1.

Ingen skuldersesonger
Stiene i Gullia er fortsatt åpne. De holdes åpen helt til snøen legger seg. Til tross for en pågående sykkelsesong, så er Trysil på god vei inn i en ny sesong.

– Vi jobber nå med å få ut snøen som vi har lagret fra i fjor. 26. oktober åpner vi 6,5 kilometer med langrennsløyper, og så er det alpinbakkene som står for tur.

– Så fort kuldegradene er her begynner vi å produsere snø i Trysilfjellet. Det er veldig gledelig at vi ikke lenger har noen skulderperioder, sier Sanaker Lohne.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus