-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser
Sondre Turvoll Fossli på samling med landslaget i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Sondre Turvoll Fossli på samling med landslaget i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Sondre Turvoll Fossli: - I år skal jeg slå Ustiugov

Med videointervju

Junior-VM 2011. Junior VM-2012. U23-VM 2014. Alle er mesterskap Sondre Turvoll Fossli har vært i sprintfinalen i. På toppen av pallen hver eneste gang har russeren Sergey Ustiugov stått. I år vil 21-åringen endelig slå den spurtsterke russeren.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det virker nesten som om det har blitt en forbannelse. Supertalentet Sondre Turvoll Fossli har ennå ikke tatt noe mesterskapsgull.

Etter tre forsøk i junior-VM og et i U23-VM står han igjen med sølv, bronse, femte og sjetteplass fra de individuelle sprintene.

Alltid i finalen. Men i tre av fire tilfeller har en viss russer ødelagt gullfeiringa (Ustiugov er året eldre enn Fossli og konkurrerte ikke mot han i Liberec i 2013).

- Jeg begynner å bli lei av å bli slått av han nå. Ustiugov har jeg absolutt lyst til å slå i år, det blir veldig viktig, slår Sondre Turvoll Fossli fast med et smil.

Han er endelig på sprintlandslaget, etter å ha blitt sett på som mannen som skal ta over sprinttronen i mange år allerede. Men Hokksund-løperen føler ikke presset for å prestere nå som han er eliteløper.

- Nei, jeg prøver egentlig å tenke mest på meg sjøl. Selvfølgelig har jeg mål om å bli en veldig god skiløper, men jeg er fortsatt ung og har god tid på meg. Når det skjer er det vanskelig å si, men jeg håper jo å prestere på et høyt nivå om noen år, sier Fossli.

Høyt nivå tror nok mange med han, han kan være på allerede i år. I fjor var han i flere semifinaler i verdenscupen og vant i tillegg sprinten under åpninga på Beitostølen. I vinter blir målet naturlig nok å komme enda litt lengre.

- Jeg håper jeg kan være med å kjempe om finaler jevnt gjennom hele vinteren. Det er absolutt målet.

Selv om han fortsatt er i U23-VM-alder og kan kanskje endelig sikre seg det første mesterskapsgullet der, er det også et VM litt nærmere i avstand han tenker på.

- Sjansen er der den. Jeg liker løypa i Falun veldig godt. Er jeg i god form har jeg absolutt noe der å gjøre. Men det er ikke slik at jeg blir veldig skuffa om jeg ikke klarer det i år. Jeg har mange år på meg, sier Sondre Turvoll Fossli fra landslagets samling i Val Senales.

Videointervjuet der han blant annet forteller om hvorfor han egentlig er så rask og hvordan han trener for å opprettholde farten kan du se under.


Film fra Langrenn.com - LangrennsTV på YouTube. Foto/redigering: Gjermund Midtbø.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus