Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Bildet til venstre viser status for Søre Ål Runden nå i forkant av 2017-utgaven, mens høyre del er løpere som går i mål etter endt dyst i 2016-utgaven av rennet ved Lillehammer. Arrangørfoto.

Bildet til venstre viser status for Søre Ål Runden nå i forkant av 2017-utgaven, mens høyre del er løpere som går i mål etter endt dyst i 2016-utgaven av rennet ved Lillehammer. Arrangørfoto.

Søre Ål runden på Lillehammer går som normalt – Har hatt snø i hele vinter

Mens mange turrennarrangører må trekke inn håndkle grunnet snømangel går årets 40 km seedingsrenn Søre Ål Runden på Lillehammer lørdag 25. februar nesten som normalt.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Mens mange turrennarrangører må trekke inn håndkle grunnet snømangel går årets 40 km seedingsrenn Søre Ål Runden på Lillehammer lørdag 25. februar nesten som normalt, kan rennleder Bjørn Vidar Granum opplyse til Langrenn.com.

På Lillehammer er vi superheldige som har hatt kaldt og stabilt vintervær i hele vinter.

Selv om snømengden ikke er stor har vi fått grunnpreparert vårt løypenett godt i hele vinter og kan ha start og mål på Flugsrudjordet rett sør for Lillehammer Sentrum som normalt.

Jubileum
Dette er meget gledelig da årets renn har 30 års jubileum og det ville vært trist å måtte avlyse i jubileumsåret.

Det er meget gode forhold i årets løype som er godt planert for å skape gode forhold selv med lite snø.  

På grunn av lite snøfall i det siste må vi i år kjøre 2 runder a 20 kilometer da ikke hele den tradisjonelle runden kan benyttes på grunn av skogsdrift i den ytterste sløyfa.

Nå når vi går inn i vinterferieukene her på Østlandet forventer Granum en sterk økning i antall påmeldte fremover.

Løyperekord
Fjorårets renn ble vunnet av Team Leasplan-løperen Stian Hoelgaard på ny løyperekord 1:43:46 foran Anders Mølmen Høst fra samme team.

Kvinneklassen ble toppet av den lokale løperen Hege Skari fra Lillehammer på 2:11:25.

Årets løype får en noe snillere trase så vi kan nok regne med tider under 1:40 om noen av storløperne kommer, tror rennlederen.

Dugnadsånd
Grunnen til att så mange løpere tradisjonellt har valgt å gå Søre Ål runden er nok att vi er et lokalt og lite kommersiellt skirenn, mener Granum.

Her er det dugnadsånden som rår og idrettslagets medlemmer stiller opp for å gi god service og ikke minst hjemmelagde kaker og gode vafler til deltagerne.

I tillegg har vi en start som ligner mye på den du får i Birken med jevne stigninger der de fleste må gå skikkelig diagonalgang.

Staking
Diskusjonene har gått både lokalt og nasjonalt om å innføre stakesoner og i turrenn.

Dette har ikke vært noe tema hos oss, kan Granum fortelle som var imponert over fjorårets beste løpere som staket seg rundt den harde løypa.

Han håper att noen av disse og finner veien til rennet og i år.

Det er alltid artig for en så liten arrangør som oss å ha noen av storløperne på startstreken, avslutter Granum.  

Noe av det løperne sier om Søre Ål runden:
* God stemning og gode vafler i kafeen.
* Lokalt lite kommersielt renn med mange gode motbakker.
* Starten er som Birken - gode motbakker og skikkelig skirenn.

Påmelding
* Neste påmeldingsfrist er søndag 19. februar, men vi tar imot påmeldinger helt frem til start da imot en noe forhøyet startkontigent, kan rennarrangøren fortelle på sin hjemmeside  www.soreaalrunden.no.

Andre lenker
Facebook
Instagram
* De 20 beste spurter mot mål i 2016 (YouTube-video)


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse