Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Fra en tidligere utgave av Søre Ål-runden. Arrangørfoto.

Fra en tidligere utgave av Søre Ål-runden. Arrangørfoto.

Søre Ål-runden tar grep for å få med ungdommen

– Over flere år har vi sett at vårt renn blir mer og mer «forgubbet», uttaler Søre Ål rundens leder Bjørn Vidar Granum til Langrenn.com.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Søre Ål Runden som arrangeres av Søre Ål IL på Lillehammer går nå nye veier for å tekkes ungdommen og få flere til å fortsette å gå og trene på ski mot nye mål. 

– Over flere år har vi sett at vårt renn blir mer og mer «forgubbet», uttaler Søre Ål rundens leder Bjørn Vidar Granum til Langrenn.com.

– I år tar vi et grep for å jobbe mot en forandring på dette. Frafallet i ungdoms og juniorklassene er generelt høyt og det merker også de lokale klubben i Lillehammer-området.

– Selv om forholdene for skiløping i området er de beste i landet greier ikke klubbene å beholde ungdommene på ski og treninger oppover i årsklassene.

– En av årsakene kan være fokuset på selve konkurransene og det å konkurrere på et høyt nivå i ofte harde løyper. Ungdommen har ikke mange alternativer utover de lokale 3 og 5 kilometerne, utaler Granum.  

– Nå lager vi et lavterskel tilbud til de som kanskje heller vil ha selve skituren eller et langløp som vinterens mål, sier han.

– I vår klubb har vi blant annet 2 løpere i juniorgruppa Team Gudbrandsdalen som selv uttaler at de satser på turrenn. Det er tøft, mener selvfølgelig turrenn-sjef Granum.

Les videre nedenfor bildet
lagbilde-16-01-f-team-gudbrandsdalen.jpg
Team Gudbrandsdalen er et team for juniorutøvere i Lillehammer-regionen og Gudbrandsdalen. Foto: Team Gudbrandsdalen.

– Det skal være åpning og aksept i klubbene for å gi ungdommer med slike mål et tilbud. Kanskje vi allerede nå kan skape en kultur der det er lov å ha Ungdomsbirken og andre distanserenn som sesongens mål og ikke kretsmesterskap, junior Norgescupen og hovedlandsrenn? 

UngdomsBirken og HalvBirken som hvert år går helga før Birkebeineren har et høyt deltagerantall. Her ser vi mange ungdommer som ellers ikke deltar i de ordinære krets- og landsrennene.

Det er disse Søre Ål IL nå håper å kunne nå med sitt nye renn.

Rennet er ca. 12 kilometer med lett profil og går lørdag den 25. februar – perfekt for de som har vinterferie i området.  

– Vi lager og en egen trim familieklasse samt en turklasse fra 17 år og oppover på den samme distansen, sier Granum og presiserer at Søre Ål runden da kan skilte med klasser og distanser for hele familien.

– Melder du deg og på før nyttår er du med i konkurransen om fri deltagelse for deg og hele familien, avslutter Granum.

Se også

Hjemmeside for Søre Ål Runden
* Tidligere resultater og omtaler, kart, høydeprofil, værvarsel med mere
* Terminliste med alle norske turrenn


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse