Kristin Størmer Steira. Foto: Nordic Focus.

Kristin Størmer Steira. Foto: Nordic Focus.

Spent, sulten og rekordjakt

Kristin Størmer Steira er spent før lørdagens fellesstart i La Clusaz, mens Petter Northug er sulten og Marit Bjørgen jakter Bente Skaris rekord.
Tips en venn  Skriv ut

10 på rad for Bjørgen?
Marit Bjørgen (30) tar sin 10. verdenscupseier på rad om hun vinner 15-kilometeren i La Clusaz lørdag.

Gjør hun det, tangerer hun Bente Skaris antall verdenscupseirer (42).

- Jeg er pigg nok til å kjempe i toppen. Det gjenstår å se hvor sliten jeg er, sa Bjørgen etter fredagens treningsøkt, som ble gjennomført i tett snødrev på 1500 meters høyde.

Lørdag er det meldt kaldt i La Clusaz, og hvis sola kommer fram, kan det ligge an til drømmeforhold på distansen som er en fellesstart i fri teknikk.

Spent Størmer Steira
Kristin Størmer Steira (29) har ikke gått et skirenn på fire uker. Det gjør det vanskelig å kopiere hennes fantomløp i La Clusaz for to år siden.

Da knuste hun konkurrentene og vant som hun ville.

- Da klaffet alt. Det snødde, jeg hadde gode ski og føret passet meg bra. Det løpet kommer høyt opp på listen over de beste jeg noen gang har gjort, sier Størmer Steira.

En trøblete fot har gjort at hun ikke har gått et eneste skirenn siden i Gällivare for fire uker siden. Skaden har gjort at hun ikke har konkurrert i klassisk, og det var klassiske renn i både Kuusamo og Davos. Sprinten i Düsseldorf var heller ikke mat for henne.

- Det blir nesten som å starte sesongen på nytt i morgen. Jeg har heller ikke gjennomført noen hardøkter den siste tiden og jeg vet ikke helt hvor jeg står, sier hun.

Størmer Steira er en løper som liker å konkurrere seg i form. Det har hun ikke kunnet gjort i år. Derfor er hun mer spent enn vanlig. Hun vet ikke helt hvor hun har seg selv.

- Det er uvant og gjør meg litt stresset. Samtidig som det ikke er noe jeg får gjort noe med. Normalt pleier jeg å gå meg i form, men i år har jeg godtatt at VM har førsteprioritet.

- Hva med Tour de Ski?

- Jeg håper fortsatt å kunne stille der, men det er mange klassiske renn i starten, og jeg venter lengst mulig med å ta avgjørelsen. Det tar nok i hvert fall en uke før jeg bestemmer meg for å reise nedover eller ikke.

Northug sulten på suksess
- Jeg er sulten på å gå fort og håper å vinne, sier Petter Northug.

Lørdag får han sjansen til å ta sin første verdenscupseier for sesongen med 30 kilometer fellesstart i fri teknikk i 1500 meters høyde i franske La Clusaz.

Fredag møtte 24-åringen norsk presse på det norske løperhotellet Les Sapins, som ligger ved et fjellpass en liten mil ovenfor den franske verdenscupbyen.

Trønderen virket rolig og avslappet, men det «sprutet» ikke av ham. Det håper han det gjør lørdag.

Sesongstarten ble ikke som han hadde planlagt med en kropp som ikke har fungert helt som den skulle.

Passer godt
- Med gode ski og god kropp, så tror jeg at jeg har muligheten til å kjempe i toppen. Det er meldt kaldt med fine og faste forhold, og jeg vet fra før at løypen passer meg godt, sier Northug.

Sist helg i Davos konkurrerte han på dag fem og seks i høyden. Nå er det blitt ytterligere noen dager i høyden, og det skal i utgangspunktet gi en liten formutløsning, selv om Northug på ingen måte har sluppet opp på formen foran løpet.

- Jeg har trent bra i fire uker, og jeg tror at trykket i kroppen skal være bedre enn sist helg. Jeg er blitt mer akklimatisert for hver dag, og kroppen skal være bedre rustet til å takle høy fart. Det blir viktig å prestere i helgen. Det kan gi en god følelse som kan være fin å ha med seg inn mot Tour de Ski, mener Northug.

Går stafett
Etter planen skal også Northug gå stafett for Norge søndag - hvis han blir tatt ut på laget. Det blir han nok.

- Hvordan ser du for deg lørdagens løp?

- Det kan bli satt såpass stor fart at feltet tynnes ut bakfra, men jeg tror nok at det ender med en spurt. Du må være på hogget hele veien selv om traseen er bred og fin. Hvis jeg henger med til slutt, så er det et oppløp som passer meg bra.

Etter helgen reiser Northug hjem til Norge for å trene og feire jul. I romjula handler det om å samle overskudd til Tour de Ski. Det er ikke bestemt om Northug går et romjulsrenn på hjemmebane.

(©NTB)


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut