Astrid Uhrenholdt Jacobsen har stø kurs mot pallens øverste trinn på 10 km klassisk under NM i Tromsø 2016. Foto: Erik Borg.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har stø kurs mot pallens øverste trinn på 10 km klassisk under NM i Tromsø 2016. Foto: Erik Borg.

Spesialisering aktuelt for Astrid Uhrenholdt Jacobsen

- Jeg klarer å treffe på det jeg planlegger å treffe på, slår Astrid Uhrenholdt Jacobsen fast etter torsdagens suverene NM-gull i Tromsø.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (29) leker med tanken mot å spesialisere seg inn mot 10 kilometer klassisk til neste års VM-sesong.

10-kilometeren i Lahti-VM 2017 går i den disiplinen.

Torsdag utklasset hun konkurrentene da hun vant distansen under NM i Tromsø. Riktignok var ikke konkurransen all verden, men løpet til 29-åringen fra Heming var det lite å utsette på.

Verdensmesteren fra sprint i Sapporo i 2007 er tilbake for fullt igjen etter smellen i årets Tour de Ski.

Oslo-jenta tar aldri mer enn en sesong om gangen, og hun sier at hun ikke har endelig bestemt seg for å gå på en ny sesong i skisporet.

Det vil overraske mye om hun ikke gjør nettopp det. Fortsatt er hun ikke mer enn 29 år, og hun kan ha flere gode sesonger igjen i seg.

Motivasjon
Uttalelsene etter hennes sjette individuelle NM-gull og det 12. totalt inkludert lagsprint- og stafettgull, tyder på at det blir langrenn på medisinstudenten som avla sin foreløpig siste eksamen så sent som i midten av desember.

– Nå har jeg ikke tenkt veldig nøye på neste sesong, men jeg har vært med lenge og jeg har vært på samme lag lenge.

– Som person liker jeg at ting endrer seg litt. Jeg liker ikke at ting er statisk, og jeg må på en måte ha noe som gjør at jeg utvikler meg og er motivert hele tiden.

– Jeg er ikke den personen som gjør det jeg gjorde i fjor fordi det er trygt. Da kan det trigge meg litt å satse snevrere. Nå er ikke dette spikret, men det er en tanke jeg leker med, sa Uhrenholdt Jacobsen etter NM-løpet på idylliske Kvaløya i Tromsø kommune.

Mot toppform
Landslagsløperen har vist sterk og stigende form i de siste ukene. Kurven har pekt bratt oppover etter at hun måtte bryte Tour de Ski omtrent før det hadde kommet i gang.

Det kan bli moro i både Drammen og Holmenkollen, og ikke minst i Tour de Canada helt på tampen av sesongen.

– Jeg la en plan i vår for å komme i form til nyåret, og jeg klarte det selv om Tour de Ski gikk i vasken av andre grunner.

– Det morsomme er at jeg har såpass kontroll på egen formutbygging at jeg klarer å treffe på det jeg planlegger å treffe på.

Det gir en veldig stor trygghet med tanke på hvordan man skal legge opp senere sesonger, sa hun som vant årets 10-kilometer med 55,7 sekunder ned til Øystre Slidres Mari Eide på 2.-plass.

Seieren gikk til en jente som elsker å gå NM for klubben sin IL Heming som fylte intet mindre enn 100 år sist mandag.

– For meg er NM en opplevelse. Det er en helt annen stemning der enn under et verdenscuprenn. Det er et høydepunkt for veldig mange, og det er viktig å stille opp.

3.-plassen torsdag gikk overraskende til Lillehammer-jenta Thea Krokan Murud, 21-åringen som representerer Roterud IL.

---

NM del 1
Tromsø, Troms - 28. januar 2016

Kvinner - Intervallstart 10 km, klassisk

1. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming 28:24,5
2. Mari Eide, Øystre Slidre IL / Team Veidekke Innlandet +55,7
3. Thea Krokan Murud, Roterud IL / Team Veidekke Innlandet +1:06,2
4. Kathrine Harsem, IL Varden +1:06,4
5. Marthe Bjørnsgaard, Lillehammer Skiklub / Team Veidekke Innlandet +1:07,0
6. Barbro Kvåle, Lillehammer Skiklub +1:22,5

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus