Linn Svahn, Ebba Andersson, Maja Dahlqvist og Ebba Andersson underveis i rennet som ender med at tre av dem faller i den siste nedoverbakken. Foto: Modica/NordicFocus.

Linn Svahn, Ebba Andersson, Maja Dahlqvist og Ebba Andersson underveis i rennet som ender med at tre av dem faller i den siste nedoverbakken. Foto: Modica/NordicFocus.

Splid innad i det svenske landslaget

Ny TV-serie følger løperne gjennom fjorårssesesongen. Se traileren her.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

I den nye TV-serien fra SVT, "Bäst när det gäller", som omhandler det svenske langrennslandslaget avsløres harde fronter og tøffe konflikter innad i det svenske kvinnelandslaget.

Under bråket der flere svensker kjørte inn i hverandre på jaktstarten under verdenscupstarten i Ruka i fjor, kommer det nå fram hva som hendte i kulissene.

Det var mot slutten av rennet at Maja Dahlqvist, Linn Svahn og Frida Karlsson alle falt, og sammen med Ebba Andersson, som også var involvert, kranglet de om hvem som hadde skyld i uhellet. Linn Svahn stormet ut av arenaen uten å snakke med media. Hun kom deretter tilbake og la skylden på Ebba Andersson. Den nye tv-serien gir et innblikk i hvor dårlig stemningen var på innsiden av det svenske laget.

- Jeg er jævlig skuffet over mine lagvenninner... Nei, jeg kan ikke en gang kalle dem for venninner. Jeg blir utpekt som syndebukk uten at jeg hadde en skit med det å gjøre. Det er jeg som skal være irritert fordi jeg holdt på å ramle, sier Ebba Andersson i ett raseriutbrudd i etterkant av konkurransen, omtalt i en artikkel på Aftonbladet.se.

 

 

 

Inne i lagbussen tømmer Maja Dahlqvist seg til trener Stefan Thomson:

- At det alltid skal bli sånn jævla skit med svenskene. Klart at alle vil sitt eget beste, men et sted går det en grense, freser hun.

Thomson beordrer også Svahn til å gå tilbake i "mixed zone" for å prate med media.

- Hvis ikke blir det bot, sier han.

- Da er det kanskje verdt å ta den boten, for jeg skal ikke prate med media nå, svarer Svahn.

Til Aftonbladet, forklarer Andersson situasjonen nå i ettertid.

- Det speiler hvordan det var der og da. Det er ikke noe som er planlagt eller gjort mer dramatisk for tv-serien, sier Andersson.

Og i kampens hete sier du at du ikke vil kalle dem for lagvenninner, hvordan ser du på det utspillet nå i ettertid?
- Jeg står fast ved det jeg sa, der og da, men det har vi snakket om og lagt bak oss. I dag kan jeg kalle alle de involverte for mine lagvenninner.

Hvordan ser du på at situasjoner som dette vises for allmennheten?
- Jeg tenker at det er viktig å gi et ærlig innblikk i hva som skjer bak kulissene, svarer Andersson.

Serien slippes på søndag på SVT Play og kan sees på SVT1 kl 20:00 på mandag. Her er traileren til "Bäst när det gjäller":

Se også:

Jonna Sundling frustrert over flere sykdomsavbrekk


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse