WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Erik Valnes dominerte sprinten i Ruka i fjor. Får vi en ny maktoppvisning der til helga? Foto: Thibaut/NordicFocus

Erik Valnes dominerte sprinten i Ruka i fjor. Får vi en ny maktoppvisning der til helga? Foto: Thibaut/NordicFocus

Sprintkanonen Erik Valnes jobber seg sakte mot toppen også i distanserenn

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Erik Valnes åpnet rennsesongen med en forrykende maktoppvisning i prologen i Muonio der han regelrett knuste konkurrentene. Valnes endte riktignok på den sure fjerdeplassen i finalen, etter det han selv klassifiserer som et arbeidsuhell. 

– Det begynte å snø noe veldig i finalen, og da ble det litt bingo inn mot mål. Jeg valgte litt feil spor på oppløpet, og snøforholdene spilte meg et lite puss, forklarer 25-åringen fra Tromsø, som hadde reist til Finland for å få lagt inn en uke med god trening før sesongåpningen på Beitostølen denne helga. 

Dagen etter fulgte Valnes opp med en fjerdeplass på distanserennet i Muonio. Det samme leverte han på Beitostølen i går: Fjerdeplass på 15 kilometer klassisk. 

På Beitostølen var Valnes under fem sekunder fra pallen. Hans Christer Holund tok seieren foran Emil Iversen, mens comeback-kanonen Håvard Moseby tok den siste pallplassen. 

Fullstendige resultater 15km klassisk Beitostølen 

Er det sprinter eller distanseløper du er? 
– Jeg blir vel ikke kvitt det sprintstempelet med det første. Men veldig mye av den treningen vi gjør på sprintlandslaget er det samme som allroundgutta gjør. Men så har vi noen spesifikke sprintøkter som vi gjør, særlig når vi er på samling. Det å gå sprint er god langrennstrening uansett distanse, og at jeg nå hevder meg i noen distanserenn er veldig motiverende, sier Valnes til Langrenn.com. 

Når blir du stabilt bedre enn Klæbo i sprint? 
– Det er vanskelig å bli bedre enn verdens beste sprinter. Men jeg prøver å lære av han, og ta innpå han steg for steg på den måten. Og jeg kjenner at jeg har tatt noen steg i år også. 

Denne helga skulle Valnes vist seg fram igjen i sprinten som skulle vært første øvelse under sesongåpningen på Beitostølen. Og i utgangspunktet skulle han også få gått mot Johannes Høsflot Klæbo. 

Slik gikk det ikke. Været gjorde at fredagens konkurranser måtte avlyses, og dessuten måtte Klæbo melde forfall tidligere i uka. 

Dermed får ikke Valnes målt krefter med de aller beste sprinterne før til verdenscupåpningen i Ruka om ei uke. Der er både han og Klæbo to av fem forhåndsuttatte løpere til sprinten. Men etter lørdagens fjerdeplass på 15 kilometer klassisk på Beitostølen, har Valnes lagt inn en sterk søknad om den siste plassen i landslagstroppen til distanserennene i Kuusamo. 

Får vi en reprise av maktoppvisningen fra verdenscupåpningen i Ruka i fjor til helga igjen? 
– Jeg har ingen grunn til å tro at jeg er noe dårligere i vinter enn jeg var i fjor, og løypa der passer meg godt med en bakke opp til mål, sier Erik Valnes til Langrenn.com.  

I dag er det klart for 15 kilometer fristil på Beitostølen klokka 13. Kvinner går 10 kilometer fristil klokka 11. 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse