Marte Olsbu Røiseland. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Marte Olsbu Røiseland. Foto: Manzoni/NordicFocus.

STAFETTSEIER: Røiselands forrykende avslutning sikret triumf for Norge

Norge lå langt bak halvveis, men etter flotte etapper avslutningsvis ble det seier på skiskytterstafetten i Hochfilzen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Norge lå langt bak halvveis, men etter flotte etapper av Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland ble det seier på skiskytterstafetten i Hochfilzen.

Dermed klarte det norske laget å følge opp seieren på stafetten i Östersund forrige uke. Lørdagens seier kom etter en forrykende avslutning av Røiseland. Hun gikk ut på den siste etappen 25 sekunder bak ledende Russland, og etter siste skyting var hun 15 sekunder bak.

Men Røiseland leverte en fantastisk sisterunde, passerte russeren og gikk Norge inn til seier.

Karoline Knotten, Ingrid Landmark Tandrevold, Eckhoff og Røiseland gikk for Norge.

Trøbbel for Tandrevold

Karoline Knotten på Norges første etappe åpnet strålende med fullt hus på liggende skyting. 24-åringen brukte ett ekstraskudd på sin andre skyting, men Norge hang likevel meget godt med. Knotten tapte noen få sekunder i sporet, men inn til veksling var hun på femteplass, drøye tolv sekunder bak ledende Russland.

Tandrevold har imponert så langt denne sesongen, og på sin første skyting på stafetten viste hun igjen god form. 23-åringen skjøt alle blinkene rett ned uten bruk av ekstraskudd og passerte på fjerdeplass etter liggende skyting.

På stående ble det tyngre. Tandrevold traff på de tre første skuddene, men så gikk det skeis. 23-åringen brukte tre ekstraskudd, men måtte likevel ut og gå én strafferunde. Hun vekslet med Ekckhoff på 12.-plass, over minuttet bak tetduoen Italia og Russland.

– Det var en dårlig stående serie. Jeg følte ikke at jeg hadde helt skjelven, men jeg fikk ikke ned de ekstraskuddene. Det er jeg litt skuffet over, sa Tandrevold til NRK om egen etappe.

Eckhoff og Røiseland

Ekchoff brukte ett ekstraskudd på sin første skyting, men ved passering hadde hun tatt inn cirka ti sekunder på teten. 29-åringen brukte ett ekstraskudd også på stående, og siden tetlagene slet på standplass, var Ekchoff på fjerdeplass etter sin andre skyting, drøye 40 sekunder bak Russland.

I sporet gikk Eckhoff forrykende, og da hun sendte Røiseland ut på den avsluttende etappen var Norge tilbake i seierskampen. Hun gikk ut på annenplass, under 25 sekunder bak ledende Russland.

Røiseland leverte varene på liggende skyting, der det ble fem blinker rett ned. Også Russland gjorde jobben, og dermed var Norge cirka 25 sekunder bak før siste skyting.

På stående skyting ble det ett ekstraskudd for Norge, som gikk ut 15 sekunder bak Russland. Det forspranget ble spist opp raskt. Røiseland klinte til i sporet og gikk enkelt inn til seier.

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus