-->
Bente Skari, Kjetil André Aamodt og Eldar Rønning er sentrale i Team Morgendagens Helter. Foto: Erik Borg.

Bente Skari, Kjetil André Aamodt og Eldar Rønning er sentrale i Team Morgendagens Helter. Foto: Erik Borg.

Statoil forlenger og forsterker

- Det krever systematisk talentutvikling for å bli best i verden, og i Statoil har vi den partneren vi trenger for å lykkes, sier skipresident Sverre K. Seeberg.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Norges Skiforbund og Statoil har inngått en ny samarbeidsavtale.

I den nye avtalen forsterker Statoil sin rolle som samarbeidspartner i Skiforbundets talentarbeid.

Arbeidet inkluderer lovende utøvere i alderen 15 - 23 år, fra Skiforbundets seks grener. Den nye avtalen gjelder ut 2014 sesongen og gjør Statoil til en av NSFs største samarbeidspartnere.

Nytt av året er at Statoil går inn som eneste sponsor for all talentutvikling for junior- og rekruttlandslagene innen langrenn. Avtalen utvider et allerede omfattende samarbeid for å løfte frem de største skitalentene innen langrenn, alpint, freestyle, hopp, kombinert og telemark.

- Det krever systematisk talentutvikling for å bli best i verden, og i Statoil har vi den partneren vi trenger for å lykkes. Statoil har ressurser, kompetanse og erfaring fra talentutvikling og vi er veldig glade for at vi i dag kan utvide samarbeidet, sier skipresident Sverre K. Seeberg.

I den nye avtalen går Statoil inn med 7 millioner kroner i året. Den totale samarbeidsavtalen vil således ha en ramme på 21 millioner kroner og gjelde fram til april 2014.

Systematisk talentutvikling

Statoil blir også en betydelig sponsor for arrangementer i NSFs regi, der det vil jobbes aktivt med de lokale idrettsmiljøene og arrangørplassene rundt om i landet.

Blant arrangementene som skal gjennomføres i år er Hovedlandsrenn Alpint på Bjorli, Hovedlandsrenn Nordisk i Harstad, NM i hopp i Granåsen, alpin-NM på Hafjell, World Cup i Telemark på Rjukan, samt World Cup freestyle i Myrkdalen.

- Statoil har støttet morgendagens helter innen utdanning, kultur og idrett i snart 20 år, og talentutvikling er selve kjernen i vår sponsorstrategi. Prosjekter som Team Morgendagens Helter, Team NTNU og Ski-VM har vist oss hvor mye skiidretten betyr for Norge som nasjon og ytterligere styrket vårt ønske om å være en aktiv partner for Skiforbundet. Norge skal være verdens beste skinasjon også i fremtiden, og det vil vi være med å realisere, sier Reidar Gjærum, kommunikasjonsdirektør i Statoil.

Langsiktig arbeid
Talentgruppen Team Morgendagens Helter er en sentral del av samarbeidet, Dette teamet består av 21 talenter fra Skiforbundets seks grener som arbeider tett med mentorer som Therese Johaug, Tom Hilde og Lotte S. Sejersted. Kjetil André Aamodt og Bente Skari fronter prosjektet som har mål om å bygge et sterkere bånd mellom skiforbundets seks grener, og i felleskap øke kompetanse og dyrke frem fremtidige eliteutøvere.

- Statoil er allerede en av våre viktigste bidragsytere når det kommer til talentutvikling. Vi tenker begge langsiktig, og er opptatt av bredde og rekruttering. Denne tankegangen må til om Norge skal være i verdenstoppen, også i fremtiden, sier skipresident Sverre K. Seeberg.

Kompetanseutveksling
Som en del av avtalen bidrar Statoil med kompetanse og erfaring fra egen organisasjon for å utvikle trenere og ledere i NSF, mens Skiforbundet bistår Statoil med aktiviteter og konsepter som skaper stolthet og engasjement internt i bedriften.

- Kompetanseutveksling har så langt vært en viktig del av vårt samarbeid. I regi av NSF har vi blant annet gjennomført skidager for ansatte med familier på alle våre lokasjoner, i tillegg til foredrag, treningsøkter og smørekurs. Vi ser at tiltak som dette inspirerer og aktiviserer våre ansatte. I fjor hadde vi over 700 på skidag bare i Stavanger, dette aktivitetsnivået ønsker vi å utvikle videre, sier Gjærum.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus