Resultater: Rekordløpet Lier| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5| Ep. 6|
Kristin Størmer Steira. Foto: Erik Borg.

Kristin Størmer Steira. Foto: Erik Borg.

Steira foran Stoltzen: - Tror rekorden står for fall

Kristin Størmer Steira gleder seg til nytt Stoltzen-løp, men frykter Karoline Bjerkeli Grøvdal vil slå rekorden hun satt i fjor kraftig. Selv tror hun formen er god nok til å være i nærheten av sin egen rekord lørdag.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Turen til Bergen og verdens bratteste motbakkeløp har etter hvert blitt en tradisjon for Kristin Størmer Steira. Fra før av står 33-åringen med tre seiere og i fjor var landslagsløperen for første gang under ti minutt, på tida 9:35.

Med det senket hun rekorden til Anita Håkenstad Evertsen fra 2006 med hele 21 sekunder. Like lenge tror ikke Steira sin egen rekord vil stå, med langdistanseløper Karoline Bjerkeli Grøvdal på startstreken.

- Jeg er spent på om det blir noen konkurranse mellom oss i det hele tatt. Rekorden min tror jeg iallfall vil få en skikkelig trøkk. Karoline er en sterk løper og jeg blir veldig overraska om jeg slår henne, sier Steira til Langrenn.com

Knuste løyperekord i Canada
Bronsevinneren fra tremila i Sotsji er inne i en hard treningsperiode og har denne uka vært på landslagssamling på Kvitfjell. Derfor er det langt fra friske bein tanajenta starter det litt over 900 meter lange trappeløpet med.

- Kroppen er treningstung og det kan slå begge veier. Jeg kan ha en god dag eller en veldig dårlig. Blodslit blir det uansett, slår Kristin fast.

Blodslit på beina er Kristin Størmer Steira kjent for å takle godt.

Også i sommer har Steira løpt inn til flere seiere både i terrenget og på tartandekket. NM-gullet på 10.000 meter tok hun suverent på Jessheim og i starten av måneden knuste hun løyperekorden i motbakkeløpet Grouse Grind Challenge i Canada.

- Det var et litt samme type løp som Stoltzen, i nærheten av Vancouver. Veldig artig å være med på. Ikke så veldig annerledes enn norske motbakkeløp. Som alltid var jeg inne i min egen boble under løpet, men det var bra med folk langs løypa der også. Like vondt som alltid, kan ikke si noe annet, ler Kristin.

Likevel gleder hun seg til å gå løs på de 800 steinbratte trappetrinnene.

- Det har blitt en tradisjon med en tur til Bergen på denne tida og løpe Stoltzen i tillegg. Jeg gleder meg veldig og vil gjøre mitt beste for å være i nærheten av rekorden jeg satt i fjor.

Selv om hun ikke har stor tro på å holde Bjerkeli Grøvdal bak seg på lørdag, er veteranen godt fornøyd med treninga som hun har lagt ned i det siste.

- Det kjennes ut som jeg er godt i rute. Jeg har fått gjort det jeg skulle og føler formen er på god vei.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse