Torbjørn Broks Pettersen. Foto: Erik Borg.

Torbjørn Broks Pettersen. Foto: Erik Borg.

STERK ANMODNING: IKKE OPPSØK BEITOSTØLENS SKIARENA TORSDAG TIL SØNDAG

Intervju med rennleder Torbjørn Broks Pettersen

– Det er nå vi setter standarden, og vi må vise at Ski-Norge er i stand til å arrangere skirenn på godt og forsvarlig vis.

Tips en venn  Skriv ut

Fredag til søndag denne uka er det klart for nasjonal sesongåpning i langrenn. Kombinert står også på programmet. Dagen i forveien, altså torsdag, er det treningsdag i løypene.

– Vi har en smittevernprotokoll her på Beitostølen som vi følger. Den gir oss anledning til å samle totalt 200 mennesker på arenaen og i løypene, sier rennleder Torbjørn Broks Pettersen til Langrenn.com.

– I praksis så bytter vi cirka 40 til 50 dameløpere med tilsvarende antall fra kombinert. Dette gjør at vi ikke overstiger de 200 personene det er åpning for.

ALLIKEVEL BEKYMRET

Rennledelsen har god kontroll på de som er påmeldt til ukens Beitosprint, som arrangementet formelt heter. Gjennom blant annet direkte kommunikasjon både på nett og i digitale meldingstjenester oppdateres utøvere og deres støtteapparat fortløpende med viktig informasjon.

– Det vi derimot er bekymret for er at det er mye folk her i området som kan finne på å "rote seg ned" i anlegget, sier Broks Pettersen og legger til;

– Fra cirka klokka 7 på morgenkvisten til klokka 18 på kvelden, med litt variasjoner fra dag til dag, er det vi arrangører som styrer i løypene og på stadion.

– Men når vi "skrur av lyset" i 18-tiden, da kan vi risikere at det plutselig ramler inn 300 løpere fra hvor som helst som vil ut i løypene for å trene.

KAN BETY BRÅSTANS FOR ARRANGEMENTET

Om et slikt skrekkscenario slår til, da er fallhøyden for et samlet Ski-Norge virkelig stor. Rennlederen forklarer;

– Kommuneoverlegen kan ikke skille mellom løpere som er en del av arrangementet og andre som er her. For vedkommende vil dette bare være en masse skiløpere.

– Dersom kommuneoverlegen opplever at ting ikke virker å være forsvarlig, så kan hele arrangementet bli stoppet på kort varsel.

STOR BELØNNING OM SKI-NORGE LYKKES

Ved denne korsvei er Torbjørn Broks Pettersen rennleder, men han er også hyppig brukt i inn- og utland som såkalt TD (juryleder).

Han sier til Langrenn.com at dersom ting sklir ut denne uka, da er det ikke bare Beitosprinten som står i fare, men også mange andre renn i tiden utover, for Skiforbundets terminliste er tradisjonen tro innholdsrik også på denne siden av jul.

– Det er nå vi setter standarden, og vi må vise at Ski-Norge er i stand til å arrangere skirenn på godt og forsvarlig vis, og at vi alle er villige til å ta nødvendig ansvar, nå i disse koronatider, understreker Broks Pettersen.

– Vi må vise direkte på TV at vi kan oppføre oss og at vi har kontroll. På den måten kan vi få lov til å arrangere små og store skirenn også andre steder, utdyper han.

VELG ANDRE STEDER ELLER VALDRESFLYA

For de som "på død og liv" må ut på ski torsdag til søndag, 19. til 22. november 2020, så er altså ikke skistadion og konkurranseløypene på Beitostølen stedet å reise til.

Det er i så måte noen andre destinasjoner rundt om i Norge som har langrennsmuligheter. Og dersom værmeldingen for torsdag slår til så skal det falle snø rundt om.

I tillegg er det slik at for de som allerede er på Beitostølen, så foreligger det planer om å sette skoterspor på Valdresflya lørdag og søndag. Torsdag og delvis også fredag er det derimot varslet storm i fjellet.

– Det er nå kun fire dager det er snakk om, la oss gjøre hva vi kan for at vi i Ski-Norge bruker denne muligheten til å vise alle at det lar seg gjøre å gjennomføre skirenn også i disse dager, oppfordrer Torbjørn Broks Pettersen avslutningsvis.

SE OGSÅ
* Fullt program - Alle startlister


* Verdenscup Lahti - Snarveier: Program| TV-tider| Norges Tropp| Startlister| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse