-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser
Kristina Tettli Rennemo i verdenscupen på Sjusjøen 2011. Foto: Laiho/NordicFocus.

Kristina Tettli Rennemo i verdenscupen på Sjusjøen 2011. Foto: Laiho/NordicFocus.

Sterk Tettli Rennemo vil gå Tour de Ski

To besøk på seierspallen, hvorav én klar seier, ble fasiten for landslagets Kristian Tettli Rennemo i helgens Skandinaviske Cup. - Nå har jeg lagt inn en god søknad til Tour de Ski, sier han til Langrenn.com.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Han innledet sesongen med 29. plass i svenske Bruksvallarna, deretter ble det 78. plass i verdenscupen på Sjusjøen, etterfulgt av tre 11. plasser i BUL-sprinten på Beitostølen.

Etter en sesongstart som altså har vært litt bak i rekkene kan Kristian Tettli Rennemo gå inn i julehøytiden med seierssmil om munnen.

For i Skandinavisk Cup i finske Vuokatti fredag til søndag ble det plasseringene 2, 7 og 1, på henholdsvis 3,75 km prolog i fri teknikk, 15 km klassisk og 15 km fristil.

- Fornøyd med første del av sesongen?

- Det har gått veldig bra på trening i hele høst, og jeg er sterkere enn tidligere. På Sjusjøen var jeg hemmet av astma. Det hender jeg får trøbbel med det når jeg ikke er helt i form. I BUL-sprinten hadde jeg kanskje litt dårlige ski, forklarer Kristian Tettli Rennemo.

Trent godt

I perioden etter BUL-sprinten, som ble arrangert første helgen i desember, har 27-åringen hatt to gode treningsuker på hjemmebane.

Der har han fått så gode tilbakemeldinger at han har gitt landslagsledelsen beskjed om at han er i veldig god form. I Vuokatti beviste karen fra Leksvik IL at han ikke farer med tomme ord.

- Det du gjorde i dag (søndag), var det perfekt?

- Sikkert noe jeg kan gjøre bedre, men planen i dag var å gå godt på ski, komme godt ned på snøen og gå teknisk bra, sier Tettli Rennemo.

Det 15 kilometer lange rennet i fri teknikk vant han med 13 sekunder til gode på landsmannen Niklas Dyrhaug, så var det hele 16 nye sekunder ned til 3. plass.

Om forholdene sier Kristian at det var kram nysnø og tungt føre, cirka 1 plussgrad.

Håper på Tour de Ski
Da Langrenn.com prater med seierherren sent søndag kveld hadde han akkurat kommet hjem til Trondheim. Reiseruta han beskriver fra Vuokatti til Midt-Norges hovedstad er både kronglete og tidkrevende.

- Det er litt enklere å reise en halv dag etter at man har gått et godt skirenn, smiler han.

- Nå er det først "juleferie", men hva er planene fremover?

- Jeg har veldig lyst til å gå Tour de Ski og å være en del av den norske troppen. Mener jeg har lagt inn en god søknad, poengterer Kristian Tettli Rennemo.

Tour de Ski er i fravær av internasjonale mesterskap sesongens hovedmål for mange og touren starter allerede 29. desember.

---

Resultater - Skandinavisk Cup
Menn - 15 km fri teknikk
Vuokatti, Finland - 18. desember 2011


1. Kristian Tettli Rennemo, NOR 35.20,4
2. Niklas Dyrhaug, NOR 35.33,2
3. Ari Luusua, FIN 35.49,2
4. Snorri Einarsson, NOR 35.53,0
5. Ronny Fredrik Ansnes, NOR 35.53,5
6. Torgeir Skare Thygesen, NOR 35.58,6

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus