Stian Hoelgaard. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Stian Hoelgaard. Foto: Manzoni/NordicFocus.

STIAN HOELGAARD BYTTER TEAM

Tips en venn  Skriv ut

Stian Hoelgaard till Team Curira

Norske Vasaloppsfavoriten Stian Hoelgaard har valt Team Curira för den fortsatta satsningen på långloppscupen Visma Ski Classics.

Hoelgaard har lång erfarenhet från Ski Classics på högsta nivå och har bland annat varit på pallen i Vasaloppet fem gånger och har från 2016 till idag samlat hela tolv pallplatser i de största långloppen. I årets säsongsavslutning slutade han på andra plats.

– Jeg ser veldig frem til å komme inn i ett nytt miljø, og et lag som satser hardt, med langsiktig perspektiv. Gleder meg utrolig til å komme i gang med samlingar og ta fatt på en ny sesong, säger Hoelgaard, och fortsätter:

– Målsetningen er å kjempe om seiere og vinne renn i Ski Classics. Drømmen er jo selvsagt Vasaloppet. Det hadde vært kult og klart det sammen med et svensk lag! 

Team Curiras nytillträdda teamchef Johan Kask är nöjd med att laget lyckats knyta till sig en av Ski Classics största profiler:

  

– Stian är en drömvärvning. En av de bästa åkarna i Ski Classics och en otroligt ödmjuk person med massor av tekniskt och taktiskt kunnande att dela med sig av till våra yngre åkare. Jag är övertygad om att hans entré i laget kommer ge energi och höja standarden på både träning och tävling. 

Team Curira inleder årets första träningssamling i Halmstad den 3 juni. Därefter är planen som dragits upp att ha ett träningsläger per månad fram till säsongsstarten i november.

Kommande vinter sänds Visma Ski Classics i SVT och NRK.

Komplett laguppställning för Team Curira säsongen 2021/22 presenteras inom kort.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse