WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Petter Northug kjemper seg opp Lysgårdsbakken. Foto: Kyle Meyr / Red Bull Content Pool

Petter Northug kjemper seg opp Lysgårdsbakken. Foto: Kyle Meyr / Red Bull Content Pool

Stjernedryss og syrefest i Lysgårdsbakken

Warholm, Northug og Iuel deltok i Red Bull 400

Hva har Karsten Warholm, Petter Northug, Amalie Iuel, lokale idrettstalenter og røykdykkere fra Lillehammer brannvesen til felles? Alle deltok lørdag i verdens hardeste 400m-løp i Lysgårdsbakkene på Lillehammer.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

314 melkesyreelskere fra ti nasjoner deltok lørdag i tidenes første Red Bull 400 på historisk grunn på Lillehammer. Storbakken var lørdag vertskap for det globale løpskonseptet som er kjent som verdens hardeste 400m-løp, hvor man løper fra bunnen til toppen av hoppbakken – på det meste med en stigning på 32 grader med en total stigning på 140 høydemeter.

Blant deltagerne i Lysgårdsbakkene var stjernetrioen Karsten Warholm, Petter Northug og Amalie Iuel som med sitt stafettlag gikk til topps i mixed-klassen.

– Jeg blir jo litt starstruck av å ha Karsten Warholm på første etappe. Har sett ham herje i OL og nå skal jeg ta over stafettpinnen fra han, og det blir brutalt – men da starter vi i alle fall bra og da ligger presset på meg i andre etappe og jeg håper at jeg kan levere sterkt der, sa Northug før start. Og etter at laget løp inn til seier fikk Northug en anerkjennende klapp på skulderen av lagkameraten.

– Det er første gang vi konkurrerer sammen, men det er ikke siste, sa Warholm.

Kanskje blir det på friidrettsbanen? Til Warholms store overraskelse kunne Northug nemlig avsløre at han har tatt medalje også på det oransje dekket.

– Jeg har bronse fra junior-NM i friidrett på 3000 hinder, sisteårs junior, sier Northug.

– Jeg tror han er best med ski på beina. Marcialonga, det skal vi gå sammen, sier Warholm spøkefullt.

Men det er ikke utenkelig at vi får se de to sammen i et skirenn, Northug har store planer om å få med Warholm på sitt eget skirenn Red Bull Janteloppet i påsken 2022.

– Jeg har tenkt å lokke han med å sette ut noen hekker underveis, og hvis jeg gjør det så tror jeg det er mulig å få på han noen ski også. Så kanskje ser vi Karsten på Janteloppet, og Leif Olav også ikke minst, jeg håper vi får se han også, sier Northug.

– Det må i så fall bli en spurt, sånn 100 meter ski, det kan jeg være med på. Jeg vant faktisk et skirenn på videregående, jeg gikk på idrettslinja og vi gikk mye på ski, sier Warholm.

Syrefest for Northug
Northug deltok i tillegg individuelt i Lysgårdsbakkene, hvor han løp inn til en 35. plass i finalen, 1:42 bak vinneren. Etter heat, semifinale og finale var det en knekt Northug som uttalte seg i målområdet.

– Det var slutt for min dieselmotor nå. Null krefter igjen, helt tomt. Formen min er ganske bra så lenge jeg får på meg rulleski og litt staking, men blir det motbakke så blir jeg ikke spesielt glad. Red Bull 400 bruker jeg som god trening, ikke minst inn mot Red Bull Janteloppet.

– Petter imponerte meg, han er i solid form nå. Det er forbilledlig. Når jeg har lagt opp så skal jeg joine han hele veien opp til toppen, sier Warholm.

I de individuelle klassene var det triatlet Marius Bjerkeset (23) fra Lillehammer og Oda Andersen Lundeby (19) fra Trondheim som tok hjem førsteplassene.

For komplette resultater

 

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse