-->
Løypekart for Stockholms Skidspår.

Løypekart for Stockholms Skidspår.

Stockholms Skidspår lager storbyvinter

- Snøhaugen skal hvile noen dager før vi legger den ut i neste uke, sier David Nilsson om det omfattende prosjektet Stockholms Skidspår som pågår i Sveriges hovedstad.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Stockholms Skidspår är ett 2,4, km långt konstsnöspår för längdskidor på Ladugårdsgärde i Stockholm.

Spåret drivs av Årefjällsloppet som är ett av W sportsmedias projekt i samarbete med Kungliga Djurgårdens Förvaltning, KDF, och ett antal sponsorer.

Spåret som är gratis och öppet för allmänheten anläggs i år för andra gången. Fjolårets premiärår åktes det ca 100.000 varv på de korta tre veckor som spåret pga den varma vintern kunde hållas öppet.

Nytt för i år är att det finns ett eventcentrum där Fjällräven visar sin kollektion och bjuder på kokkaffe i sin kåta, Alewalds har skiduthyrning och Vallaservice, Mini erbjuder testkörning av Mini bilar och en food truck serverar god mat.

Spåret håller öppet under vintern så länge som vädret och temperaturen medger, förhoppningsvis till mitten av mars, och prepareras av pistmaskin flera gånger i veckan.

- Sedan juldagen har vi tillverkat konstsnö på Gärdet, tillverkningen pågår till imorgon, tisdag, sedan skall snöhögen vila några dagar innan vi läger ut den i nästa vecka. Om allt går som det ska så öppnar vi spåret Lördag den 10 Januari kl 0800, så det är nu dags att valla skidorna inför säsongen och anmäl er till Årefjällsloppet som går den 27-28 Mars i södra Årefjällens underbara fjällnatur, säger David Nilsson.

Natt på Gärdet, Stockholm skidspår. from Magnus Östh on Vimeo.

Mer information och spårstatus för Stockholms Skidspår finns på Facebook: https://www.facebook.com/stockholmsskidspar


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus