OL TOKYO - PROGRAM og RESULTAT| UTVALGTE RESULTATER| NM Friidrett Junior| RESULTATER ØVRIGE mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| UTTAK LANDSLAG OG TEAM

Stolt Bjørgen

Marit Bjørgen tok sin første verdenscupseier som ikke kom i sprint i dag, og hun innrømmer lett at hun er litt stolt over det.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Marit Bjørgen gikk helt til topps på dagens 10 kilometer klassisk i Gällivare.

 

- Det var veldig stort, og det var større en jeg trodde at det kom til å være. Det var et av mine mål foran sesongen å vinne noe mer en sprintrenn, og det er klart at det er morsomt å klare det allerede i første forsøk, sier Marit Bjørgen til langrenn.com

Med to strake seire så langt i verdenscupen har sesongstarten blitt helt perfekt for 24-åringen.

- Fortsetter det like bra blir det en bra sesong. Jeg føler at jeg er i god form for tiden, men den blir nok å variere utover vinteren. VM er det store målet. Jeg har pleid å være i god form på denne tiden for så å få en liten downperiode. Så har det brukt å ta seg opp igjen i februar. Så det passer jo bra med VM, sier Rognes-jenta.

Det ble en meget spennende 10 kilometer i Gällivare i dag. Marit Bjørgen var hele tiden med i teten, men hadde hard konkurranse av Kristina Smigun og Virpi Kuitunen. Den norske jenta hadde fordelen av å starte sist og hadde tidene til sine konkurrenter å gå.

- Jeg syntes at det var et perfekt løp fra min side. Jeg klarte å gå to jevne runder og hadde kjempeski. Det er klart at det er en fordel å starte sist. Man klarer å ta ut det siste lille ekstra når man har tidene til de andre å gå på, sier Bjørgen.

Søndag er det stafett i Gällivare med Norge som en av de klare favorittene. Bjørgen skal gå den siste etappen, mens Kine Beate Bjørnes, Vibeke Skofterud og Hilde Gjermundshaug Pedersen skal gå de tre første.

- Vi vant vel alle stafettene minus en i fjor, så selvsagt er det et klart mål å vinne, sier en meget fornøyd gullvinner.

 

Den norske laginnsatsen var også upåklagelig i dag med fire løpere blant de 15 beste. Hilde Gjermundshaug Pedersen ble nummer fire, Vibeke Skofterud nummer åtte og Kine Beate Bjørnås nummer 15.

 

For herreløperne gikk det ikke like bra som med jentene. Odd-Bjørn Hjelmeset ble best på sin åttendeplass, mens Frode Estil ble nummer 11. Eldar Rønning var den tredje blant de 20 beste med sin 18. plass.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut