Fra stien French Moustache i Gullia i Trysil. Foto: Vegard Breie.

Fra stien French Moustache i Gullia i Trysil. Foto: Vegard Breie.

Store nyheter i Trysil

Derfor bør du ta turen til Trysil i sommer. – Dette er vi stolte av.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Flere store nyheter står på planen når en ny stisykkelsesong nærmer seg i Trysil. Gjesteundersøkelse gjennomført i fjor høst viser at sykkelgjestene ønsker seg mer heisbasert sykling – i år får de det!

Trysil har blitt et av Norges hotteste reisemål for sykkelinteresserte familier. De fem siste årene har de bygget og tilrettelagt sykkelstier, som skal passe for alle.

Norges største skisted har fått til noe mange fjelldestinasjoner etterstreber - å ha turister gjennom hele året. 16. mai er det offisiell start på ny sykkelsesong i Trysil med åpning av det populære området Gullia.

- I fjor passerte vi 55 000 sykkeldager i Trysil. En milepæl for sommerutviklingen. Da vi avsluttet sesongen kjørte vi en kundeundersøkelse blant sommergjestene, og den viser at 75 prosent av våre gjester sier det er svært fornøyd med sykkeltilbudet i Trysil, og 99 prosent vil tilbake til Trysil for å sykle, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

- Dette er vi stolte av, og det motiverer oss til å fortsette utviklingen i Trysil.

Mer heisbasert sykling

Stisykling er blitt en allemannssport. Trysil har bidratt sterkt til dette med sitt tilrettelagte produkt.

I dag finner man over 20 kilometer med sykkelsti i et skogsområde hvor man ikke er avhengig av heis. De har i dag bare én heisbasert sykkelsti, 7 kilometer lange Magic Moose. Denne stien er veldig populær og undersøkelsen viser at mange vil ha mer heisbasert sti.

 

 

 

- I år skal vil bygge en parallellsti til Magic Moose, som vil være gradert rød. Det vil si enda mer teknisk med hopp og andre utfordringer. I tillegg vil heisen ha utvidet åpningstider, noe som gjør at sykkelgjester får flere heisdager i sommer. Med andre ord, mer heisbasert sykling til folket, forteller Olve Norderhaug, prosjektleder for Trysil Bike Arena.

Høyfjellsutvikling og el-sykling

Trysil ser nå på andre områder som kan utvikles og tilrettelegges for stisykling. Det er store områder å ta av, noe som gjøre at man kan utvikle ulike konsepter på forskjellige steder i Trysil.

- Et annet etterspurt sykkeltilbud er sykling i høyfjellet. Det gir en helt annet følelse enn å sykle nede i skogen. Derfor har vi startet utviklingen av sykkelstier på nordsiden av fjellet. I fjor høst åpnet vi en 2 kilometer lang flytsti der. Den forlenger vi i år slik at enda flere hyttegjester har tilgang til sykkelproduktet, på samme måte som de har ski inn - ski ut på vinteren.

- Det blir også en egen sykkelpark i Fageråsen, forteller Norderhaug. - Fageråsen er første sted i Trysil vi har merket opp el-sykkelvennlige stier. Dette vil det komme mer av.

Det ingen tvil om at det utvikles i Trysil, og ikke bare sykkelstier.

- Det er en veldig positiv sommerutvikling i Trysil nå. Det bygges et nytt signalbygg ved Trysilfjellet Golfbane. Flerbrukshuset skal blant annet ha helårsåpen restaurant, møterom og bedre garderobefasiliteter både for golfere og syklister. The Lodge Trysil har akkurat åpnet dørene og tilbyr 57 leiligheter rett ved sykkelstiene, forteller Sanaker Lohne.

- Nå gleder vi oss stort til en ny sykkelsesong, som kickstarter med Trysil Bike Festival 20. til 30. juni. Det blir nesten to uker fullstappet med sykkelarrangementer for store og små i Trysil. 

---

Destinasjon Trysil er profileringspartner av Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus