-->
Skiløypene ved Mosetertoppen Hafjell 28. mai 2020, tatt i forbindelse med Hafjell Ski Marathon Summer Snow Challenge. Arrangørfoto.

Skiløypene ved Mosetertoppen Hafjell 28. mai 2020, tatt i forbindelse med Hafjell Ski Marathon Summer Snow Challenge. Arrangørfoto.

Summer Snow Challenge ved Mosetertoppen i regi av Hafjell Ski Marathon 29. til 31. mai – Taugbøl og Eide Pedersen skal sette standarden på åpningsdagen

Rekordvinteren i Øyerfjellet har enda ikke tatt slutt. Nå arrangerer Espen Harald Bjerke & co. en egen Strava-konkurranse for de som vil konkurrere på snø og med ski helt i slutten av mai måned.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Rekordvinteren i Øyerfjellet har enda ikke tatt slutt. Nå arrangerer Espen Harald Bjerke & co. en egen Strava-konkurranse for de som vil konkurrere på snø og med ski helt i slutten av mai måned.

Det er altså fortsatt skiføre på Hafjell og Mosetertoppen.

PREMIER Å VINNE

– Med den fantastiske vårsesongen vi har hatt, ønsker vi å avslutte den med stil, og arrangerer en aldri så liten Strava-utfordring: Hafjell Ski Marathon Summer Snow Challenge.

Overfor Langrenn.com forteller Espen Harald Bjerke at det vil være uttrekkspremier å hente. Blant annet trekkes det ut startnummer til kommende vinters Hafjell Ski Marathon.

DETTE ER LØYPA

Slik beskrives løypa (segmentet) hvor det gjelder å gå så fort som mulig for de som vil konkurrere om de beste tider, men, og det er viktig å legge til, det er naturlig nok også lov å gå et slikt segment helt i sitt eget kosetempo også. Vinnermulighetene for uttrekkspremier er da fortsatt like store:

1. Start og mål er der den alpine nedfarten krysser Gamle Mosertevegen.

2. Starten går opp til Buåsen i den alpine nedfarten.

3. I Buåskrysset tar du til høyre mot Hafjell (motsatt retning av Janteloppet-løypa).

4. I neste kryss, nedenfor Hafjell, tar du til venstre i retning Pellestova. Løypa runder ved Pellestova og kommer innpå samme trasé som du kom opp og leder deg tilbake til krysset nedenfor Hafjell.

5. Her tar du til venstre mot alpinbakken og runder rundt heishuset til Hafjell 360 heisen.

6. Videre gjør du noen sløyfer i alpinbakken før du vender tilbake til løypa du gikk opp i retning Buåsen.

7. Når du kommer til Buåsen tar du ned til høyre og inn til mål.

nb! For å komme til start/mål kan du parkere på Utsikten på Mosetertoppen, og gå den alpine nedfarten til start/mål.

Totalt er Hafjell Ski Marathon sin Summer Snow Challenge på 9,2 kilometer og stigningen er av Strava oppgitt til å være 159 meter.

TOPPNAVNENE STILLER OPP

Som nevnt skal landslagsløperen Håvard Solås Taugbøl og langløperen Morten Eide Pedersen fosse gjennom løypa i høy fart i løpet av åpningsdagen i dag, fredag 29. mai 2020.

Langrenn.com erfarer at det også er noen andre toppnavn, både kjent fra langløp, men også OL- og VM-navn, har tanker om å ta del i denne Hafjell Ski Marathon Summer Snow Challengen.

– Vi kjører traséen hver dag frem til 31. mai, lover Espen Harald Bjerke, slik at det sånn sett skal bli gode forhold uansett hvilken dag man går, men det må naturlig nok tas høyde for at natt- og dagtemperaturene påvirker fasthet og glid i snøen.

– Det er ingen påmeldingsavgift, sier Espen Harald og avslutter med;

– Lykke til!

Konkurransen pågår fra og med fredag 29. mai til og med søndag 31. mai 2020.

ps! Nedenstående er innbygget fra Strava. Når dette ble lagt ut tidlig fredag morgen var det kun løypekjører Jo Stenersen fra Øyer Turskiløyper som hadde vært gjennom. Klikk her for direktelink til Strava-segmentet Hafjell Ski Marathon Summer Snow Challenge.


 

* Mosetertoppen Hafjell er profileringspartner av Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus