-->
Maiken Caspersen Falla går inn til sin første verdenscupseier i forbindelse med sprinten i slovenske Rogla. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Maiken Caspersen Falla går inn til sin første verdenscupseier i forbindelse med sprinten i slovenske Rogla. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Suveren seier til Caspersen Falla

Maiken Caspersen Falla knallet søndag til med sin første seier i verdenscupen da hun vant sprinten i slovenske Rogla. - En drøm ble oppfylt, sier hun.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Dette er en drøm som er blitt virkelighet for meg, sa Caspersen Falla i et intervju på NRK etter rennet.

Hun tok seieren foran Chandra Crawford fra Canada, mens svenske Ida Ingemarsdotter ble nummer tre. Det var den svenske jenta som var raskest i prologen. Da endte Caspersen Falla på 13.-plass og var bare tredje best av de norske.

Ingvild Flugstad Østberg gikk seg inn til en fin 4.-plass og viste at hun absolutt hører hjemme i verdenstoppen.

- Det var synd at Kikkan Randall skulle falle. Jeg så det ikke, men var like foran henne i starten, så jeg hørte det, sa Maiken Caspersen Falla, som ikke la skjul på at han var overlykkelig. Den amerikanske favoritten hektet og brakk staven etter bare 15 sekunders gåing.

Maiken Caspersen Falla kom ut på en fin-fin annenplass bak russiske Natalia Korosteleva, men i den siste bakken opp mot mål slo hun til. Hun tok teten og holdt så høyt tempo at konkurrentene var sjanseløse inn mot mål. Chandra Crawford lå bak henne på oppløpet, men klarte aldri å sette inn noe angrep mot den norske jenta.

Dermed ble det ny norsk seier i kvinnesprint, selv om Marit Bjørgen ikke var med. Hun følte seg ikke helt frisk og forlot Rogla før helgen for ikke å ta noen sjanser før Tour de Ski.

---

Resultater - Verdenscup
Kvinner - Sprint fri teknikk - Finale
Rogla, Slovenia - 18. desember 2011


1. Maiken Caspersen Falla, Norge 2:15,8
2. Chandra Crawford, Canada +0,4
3. Ida Ingemarsdotter, Sverige +1,5
4. Ingvild Flugstad Østberg, Norge +3,8
5. Natalia Korosteleva, Russland +7,7
6. Kikkan Randall, USA +23,0

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus