Therese Johaug var suveren Opp Tryvann. Foto: Børre Helgerud

Therese Johaug var suveren Opp Tryvann. Foto: Børre Helgerud

Suverene Johaug, tempotest for Brandsdal og endelig en seier til Gjerdalen

Oppsummering av helgen

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

På langrennsfronten var det tv-sendte motbakkerennet på rulleski fra Sørkedalen til Tryvannstårnet ukens høydepunkt. Ragde Charge Opp Tryvann samlet et råsterkt startfeltet og kampen om seieren var hard. Førsteplassen i herreklassen skulle gå til en av de mer umeriterte løperne på startlisten. Thomas Helland-Larsen var ikke den det ble snakket mest om før start, men han viste stor styrke da han relativt overlegent satte inn et rykk i det feltet passerte Frognerseteren. Den som var nærmest å følge Helland-Larsen var Hans Christer Holund som endte 16 sekunder bak. Tredjeplassen gikk til Gaute Kvåle, vinneren av motbakkerennene i fri teknikk i både Blink og Toppidrettsveka, som viste at han kan stake nesten like fort som han skøyter.

Kvinneklassen ble en parademarsj for Therese Johaug, men hun trengte noen minutter i bakkene opp mot Besserud før alle konkurrentene var eliminert. Astrid Øyre Slind var den som hang på best, men endte tilslutt opp 1.11 minutter bak langrennsdronningen vår. Tvillingsøster Silje Øyre Slind tok tredjeplassen ytterligere 40 sekunder bak. Alle resultatene fra arrangementet kan du finne her. Vil du se rennet i reprise finner du det her.

Reisafjellet Opp rulleski ble arrangert i Nordreisa på lørdag. Vinneren i kvinneklassen ble Ingrid Mathisen på tiden 18.32. Andreplassen gikk til Julie Waltenberg på tiden 19.06 og på tredjeplass kom junior Ingeborg Hansen med tiden 19.13. I herreklassen vant Torgeir Sulen Hovland. Gutten fra Kvaløysletta Skilag satser mot langløpene i vinter og har markert seg i flere rulleskikonkurranser i sommer. Andreplassen gikk til Edvard Kristoffer Frost og på tredjeplass kom Nikolai Solem Eiterjord. Alle resultater finner du her.

I Molde ble det på søndag arrangert rulleskisprint. I herreklassen var det Pål Trøan Aune som vant foran Manus Øyaas Håbrekke og Martin Julian Buvarp. I kvinneklassen var det også mange kjente navn på resultatlisten. Kathrine Rolsted Harsem vant foran Berit Mogstad og Vilde Roysdatter Lange. Alle resultatene finner du her.

Bråtesten i Trondheim samler som vanlig mange av de beste skiløperne i Trøndelagsregionen. Årets utgave var intet unntak. Vinner av herreklassen og attpåtil med ny løyperekord var Didrik Tønseth. Han var 10 sekunder raskere enn hans egen rekord fra 2019. Dette er et tegn på at kroppen til Didrik virker å være tilbake i godt gjenge. Andreplass gikk til Thomas Fremo. Den tidligere skiløperen som representerte Norge under U23 VM i Frankrike i 2009 er nå blitt en meget god løper med blant annet en 6. plass fra 10 000 meter fra NM i friidrett i 2019. Han ble slått med 1.12 minutter av Tønset. Johannes Høsflot Klæbo viste at mageproblemene han slet med tidligere i uka ikke har satt han særlig tilbake. 2 minutter bak Tønseth høres mye ut, men motbakkeløping har aldri vært Johannes sin styrke. I fjor løp Johannes inn til tiden 20.07, i 2019 løp han på 19.14 og i 2018 på 20.42. Så årets tid på 19.36 er absolutt godkjent. I kvinneklassen var det junioren Eva Ingebrigtsen som vant på tiden 22.35. Med det var hun 8 sekunder foran Mali Eidnes Bakken. Tredjeplassen gikk til Ingrid Wollan Benum i 12-14 års klassen(!) med tiden 23.06. Alle resultater fra Bråtesten finner du her.

Berlin Marathon er en av World Marathon Majors og er det første av disse som blir arrangert post-Covid (de andre er Tokyo, London, New York, Boston og Chicago maraton) . Etiopieren Kenenisa Bekele, som har den nest beste tiden på maraton gjennom tidene, satt i Berlin for to år siden, var meldt å gjøre et forsøk på verdensrekorden. Det ble for tungt og Bekele endte på tredjeplass på den ordinære tiden, hvert fall til han å være, på 2.06.47. Vant gjorde etiopiske Guye Adola med tiden 2.05.45. Andreplassen gikk til Kenya og Bethwel Yegon på 2.06.14. Kvinneklassen ble vunnet av Gotytom Gebreslase på 2.20.09. Med det var hun 1.14 minutter foran Hiwot Gebrekidan og 2.56 minutter foran Helen Tola. Alle løperne på kvinnepallen representerer Ethiopia. Resultatene fra Berlin Marathon finner du her.

Motbakkeløpet Stoltzekleiven Opp gikk av stabelen i helgen. Løpet ble arrangert for 41. gang og samlet nesten 3000 løpere. Alle sammen starter en og en. Første start var fredag morgen litt over klokken 9 og siste start var 18.13 på lørdag kveld. Vant gjorde forhåndsfavorittene Karoline Holsen Kyte på tiden 9.44 og Thorbjørn Ludvigsen på tiden 8.30. Karoline tok sin fjerde strake seier og Thorbjørn vant sitt åttende løp på de siste 11 utgavene. Andreplass i kvinneklassen gikk til 16-åringen Selma Eldevik og tredjeplassen tok Emma Julie Dyrhovden. I herreklassen var Halfdan-Emil Færø nærmest Stoltzekongen Ludvigsen, bare 6 sekunder bak. Vegard Holsen ble nummer 3 på 8.50. Alle resultatene fra Stoltzen finner du her.

Klassikeren Nordmarka Skogsmaraton ble i helgen arrangert for 28. gang. Løpet har start og mål på Sognsvann og passerer kjente navn i Nordmarka som Hammern, Bjørnholt, Kikut, Kobberhaughytta og Ullevålseter. Vinnerne av maratonklassen ble Gloria Vinstedt og Jarle Marvik. Halvmaratonklassen ble vunnet av Øyvind Heiberg Sundby og Runa Skrove Falck. Alle resultater finner du her.

På Spikkestad løp Norges beste maratonløper Sondre Nordstad Moen 10 kilometer under Rekordløpet på søndag. Tiden ble 28.42. Andreplass gikk til tidligere Norsemanvinner Hans Christian Tungesvik med tiden 31.47. Blant kvinnene på 10 kilometer var Ida Bergsløkken raskeste (og eneste) jente på start. Hun gjorde comeback etter 2 år uten konkurranser og løp inn på 37.14. På 5 kilometeren vant Mads Orø Olsen på 15.00 og Astrid Brathaug Sørset med tiden 17.10. Hun fulgte dermed opp seieren fra Oslo Maraton fra forrige helg. Alle resultater fra Rekordløpet finner du her.

I Kleivklyvern er et motbakkeløp som går fra Sundvolden Hotel og opp til Kleivstua. Løpet er 2 kilometer og stiger 300 høydemeter. Team XPND - Fuel of Norway fortsatte sin konkurransebonanza. Etter å ha deltatt i Ringkollrullen på onsdag var flere av løperne med på Ragde Charge opp Tryvann på torsdag og på lørdag var det Kleivklyvern som stod for tur. Tord Gjerdalen, som er født bare noen steinkast fra løypa, har ikke klart å vinne noen av de to første konkurransene, men på hjemmebane skulle det lykkes. Med 18 sekunders margin slår han det lovende langløpstalentet Thomas Ødegaarden. Tredjeplassen gikk til junioren Andreas Ullern Tonning. I kvinneklassen tok Emilie Fleten en oppskriftsmessig seier. Louise Tronrud ble nummer to og Barbro Sætha nummer 3. Alle resultatene fra Kleivklyvern finner du her.

Sykkel-VM har blitt arrangert i Flandern gjennom hele uka. Sykkelinteressen i Belgia er veldig stor og spesielt i Flandern. VM på sykkel i dette området kan sammenliknes med VM på ski i Holmenkollen. Norge fikk en medalje og den var i gull. Stortalentet Per Strand Hagenes fra Sandnes var mannen som ordnet den. 18-åringen er også et stort talent med ski på beina og vant et suverent gull på fellesstarten. Ellers gjorde broren til langløper Stian, Markus Hoelgaard, det meget godt på fellesstarten for eliten. Han syklet til slutt inn til en 12. plass, 1.18 bak vinner Julian Alaphilippe som dermed forsvarte seieren fra VM i fjor. Ellers var Søren Wærenskjold bare ett sekund unna bronsemedaljen på herrenes U23 tempo. Alle resultatene fra Sykkel-VM i Flandern finner du her.

Norgescupen i terrengsykkel har blitt avgjort i helgen med tre rittdager på Langsetløkka i Oslo. Mange utlendinger var med å konkurrere om verdifulle UCI-poeng. For eksempel var pallen på søndagens kvinner elite rundbaneritt besatt av en danske, en estlender og en svenske. Alle resultatene fra hele helgen finner du her. 

Eirik Brandsdal testet ut sykkelformen i Ceresrittet på lørdag. Sprinteren som la opp for ett og et halvt år siden holder seg fortsatt i form og var en del av et lagtempolag som ble nummer 4 i det 83 kilometer lange rittet. Alle resultatene fra rittet finner du her.

NM i nattorientering ble avholdt fredag kveld fra Lillomarka Arena i Oslo. Her var det igjen Anne Margrethe Hausken Nordberg som var best og tok høstens fjerde individuelle NM-gull. Andreplass gikk til Ane Dyrkorn og Victoria Hæstad Bjørnstad tok den siste medaljen. I herreklassen vant høstens ubestridte ener Audun Heimdal et suverent gull. Sølvet gikk til Vegard Gulbrandsen og bronsen til Jon Aukrust Osmoen. Det ble løpt Norgescupfinaler og Kringsjåsprint på lørdag og søndag. Alle resultater fra orienteringsløpene som går under navnet OslO-trippelen kan du finne her.

Super League Triathlon Championship er et nyere konsept innen triatlon som har fått med seg mange av stjernene i sporten. Konseptet handler om at korte etapper og flere bytter mellom grenene skal gi mer spenning. Standard lengde på øvelsen er 300 meter svømming, 4 kilometer sykkel og 1,6 kilometer løp. På lørdag ble et slikt arrangement holdt i Malibu, California. Vår olympiske mester fra Tokyo, Kristian Blummenfelt var med og endte på en femteplass. Britiske Alex Yee, som tok sølv bak Blummenfelt i OL i Tokyo, vant løpet. Alle resultatene kan du se her.

Det har vært en mengde arrangementer i helgen som ikke har blitt nevnt her, du finner alle i vår resultatdatabase.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse